To je to što me zanima!

Tisuću srednjoškolaca završilo u izolaciji na Mallorci, njihove proslave postale žarišta zaraze

Njihova proslava završetka školske godine na kojoj se okupilo na tisuće srednjoškolaca postala je žarište zaraze koronavirusom. Oko 200 srednjoškolaca zatvoreno je u hotelske sobe te prosvjeduju na balkonima.
Vidi originalni članak

Više od tisuću srednjoškolaca završilo je u karanteni na španjolskom otoku Mallorca. Oko 200 srednjoškolaca zatvoreno je u hotelske sobe, a sada, nezadovoljni odlukom i ograničenjima kretanja, prosvjeduju na balkonima, piše BBC.

Njihova proslava završetka školske godine na kojoj se okupilo na tisuće srednjoškolaca postala je žarište zaraze koronavirusom. 

- Bojimo se jer ne znamo koliko ćemo bit izatvoreni. Poslani smo ovdje bez dozvole naših roditelja - rekla je Lucia Cano (17), jedna od srednjoškolaca koje policija drži pod 24-satnim nadzorom u hotelu Palma Bellver na Mallorci. 

- Rekli su nam ako odbijemo otići u karantenu u hotel da će nas tužiti. U biti su nas potjerali tamo - dodala je Lucia.

Nekoliko srednjoškolaca pokušalo je otići s otoka, a većinu ih je policija zaustavila u zračnoj luci i odvela u hotel u karantenu. Za troje učenika raspisana je tjeralica za njihovom prisilnom karantenom, prenosi BBC.

Svoju su frustraciju izrazili i na društvenim mrežama koristeći hashtag #secuestrogobiernobalear - što znači otmica vlade Baleara.

Nitko u njezinoj školskoj grupi još nije pozitivan na Covid, tvrdi ona, a opet ni pod kojim uvjetima ne smiju napustiti svoje sobe.

Budući da je bila prisiljena otići u izolaciju, opisuje kako su joj ljudi na društvenim mrežama "prijetili, vrijeđali i maltretirali" govoreći joj da uopće nisu trebali ići na Mallorcu slaviti.

Učenik Daniel Hardy (18) stigao je na otok 22. lipnja te se još uvijek nalazi u izolaciji. Kaže da se osjeća zabrinuto zbog držanja u hotelu pod policijskom stražom unatoč dvaput negativnom testu na koronavirus.

Regionalna ministrica zdravstva Patricia Gómez Picard inzistirala je da se nešto poduzme kako bi se lokalno stanovništvo zašitilo i kako bi otkrivanjem pozitivnih slučajeva "prekinuli lanac zaraze". Do sada je 26,1% mladih u karanteni bilo pozitivno na PCR testovima, a 12 je primljeno u bolnicu s blagim simptomima, rekla je u ponedjeljak.

- Vjerojatno je da ćemo ovdje ostati do 7. srpnja. Nedostaje nam naša obitelj i vrlo smo zbunjeni jer nam nitko nije objasnio što se događa - rekla je Marina Brigitte (17). 

Ne razumije zašto mora ostati u izolaciji ako je na testu za koronavirus negativna.

Ignacio Fuentes (18) kaže da je boravak u karanteni, iako su sobe dovoljno udobne, depresivan.

- Većina nas je izolirana individualno, što znači da sljedećih 10 dana nećemo moći razgovarati ni s kim uživo - objasnio je.

Više od 800 novih slučajeva COVID-a diljem zemlje povezuje se upravo s koncertima i zabavama na Mallorci.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 28Deyo82 30.06.2021.

    Na balkonima?! Pa ko tu koga narode, pukli skroz

  • 30.06.2021.

    Španjolski balkon-soj

  • Tko sere 30.06.2021.

    Ti Španjolci nisu normalni

Komentiraj...
Vidi sve komentare