To je to što me zanima!

Titovu ulicu preimenovali su u Aveniju branitelja i Stepinčevu

Odluku o preimenovanju Ulice maršala Tita na sjednici Gradskog vijeća nije podržalo šestoro vijećnika SDP-a, dok su po jedan vijećnik iz MOST-a i Živog zida bili suzdržani...
Vidi originalni članak

Gradsko vijeće Zaprešića većinom glasova odlučilo je Ulicu maršala Tita preimenovati u Aveniju hrvatskih branitelja i Ulicu kardinala Alojzija Stepinca, priopćeno je u utorak iz Ureda gradonačelnika Zaprešića.

Odluku o preimenovanju Ulice maršala Tita na sjednici Gradskog vijeća nije podržalo šestoro vijećnika SDP-a, dok su po jedan vijećnik iz MOST-a i Živog zida bili suzdržani.

Troškovi koji će nastati za građane i pravne osobe zbog promjene naziva ulice podmiriti će se iz gradskog proračuna, navodi se u priopćenju.

Prijedlog o preimenovanju prošao je propisani postupak, prethodno je prihvaćen na Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova, a pozitivno mišljenje dalo je i Vijeće Gradske četvrti Centar, kojoj ulica teritorijalno pripada.

Na sjednici su usvojene izmjene naplate parkiranja na području Zaprešića, tako da će stanari u prvoj zoni ubuduće plaćati 35 kuna za mjesečne parkirne karte umjesto dosadašnjih 50, a cijena karte smanjuje se s pet na četiri kune po satu.

Protiv takve odluke bilo je šest vijećnika SDP-a, te vijećnici Projekta Domovine, Mosta i Živog zida, koji se zalažu za besplatno parkiranje, te su najavili pokretanje postupka za provedbu lokalnog referenduma o tom pitanju.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • Tajosmb 01.03.2018.

    E blago nama kad je Joža(citaj Tito) največi problem i Rh

  • Jedan_dečko 28.02.2018.

    Preimenovali su ulicu i eno ljudi se preporodili koliko sada bolje žive, naporsto ne mogu vjerovati kolika je to velika razlika sad i onda...

  • dahhmal 28.02.2018.

    Drugii narodi bi napravili brand od Tita ne bi se sramili covjeka kaj je nas jebivjetre sa Balkana drzao skoro cetrdeset godina skupa i kaj nam je falilo falili su nam ovi kvazi poduzetnici koje je Tito drzao uredno na Golome ove koji siju mrznju kad pogledas koji je Tito bio zlocinac davao je stanove, radnicima je dao samoupravljanje i zastitu cak su imali i odmaralista pa su mogli ici na more besplatno skolovanje ,zdravstvo ali pametni Hrvati se odricu takve velicine koja je bila manga u cijelom svijetu pa komu je samo na sprovod dosao ali danas razni Hasani pljuvaju po njemu i mi ko narod da smo ponosni na takvu velicinu mi sutimo i dozvoljavamo sacici mrzitelja da unistavaju povijest

Komentiraj...
Vidi sve komentare