To je to što me zanima!

Tko bi to jeo? Pobijedio je fiš s pilećim nogicama i snijegom

Na fišijadi u Osijeku najboljim fišem se ocjenjuje onaj koji je najgori! Natjecalo se čak 48 ekipa, a pobijedila je ekipa Kum Mario i kuglači. Donosimo i recept...
Vidi originalni članak

Đuro iz kulinarske ekipe Kum Mario i kuglači ove godine ponio je titulu najboljeg - najgoreg majstora fiša u Slavoniji.

Čak 48 ekipa u subotu se natjecalo u kuhanju fiša na trećoj Fišijadi u spomen na Gezu Gudlina, legendarnog veseljaka i poznatog ugostitelja tragično preminulog prije 12 godina. Zrak nad drevnom Tvrđom u Osijeku na nekoliko sati pretvorio se doslovno u miris paprike. A na Fišijadi u Osijeku najboljim fišem se ocjenjuje onaj koji je najgori!

- Sudjelujem već treći put i tri godine svaki dan razmišljam kako napraviti gori fiš od onoga kakvog je Geza spremao svojim gostima u Slavonskoj kući. A to nije jednostavno - kazao nam je pobjednik Đuro. Veliku potporu su mu pružali članovi ekipe održavajući najjaču vatru i podgrijavajući tijelo vinskim maliganima.

- Naš fiš je stvarno bio jedinstven i nimalo nismo iznenađeni pobjedom. Za veću gustinu stavili smo pileću nogicu, a u kotlić nam se s krova slilo 20 litara snijega. Napravili smo i slavonski grijeh, jer smo u kotlić u kojem smo kuhali fiš stavili i malo morskih ribljih dodataka. Kad smo se zapitali je li to dovoljno ludo, pogledali bi prema gore i vidjeli da nam se Geza smije s neba. Tada smo znali da ćemo pobijediti, - ispričao nam je Đuro.

Na Fišijadu su se sjatili obožavatelji Geze Gudlina iz cijele Slavonije, od Kutjeva do Iloka, mnogi vinari su donijeli svoja vina, a Vinarija Kočevar je na velikom transparentu oglasila da daje kćer i puno bure za tambure .

Inače, Geza Gudlin je bio ugostitelj koji je u svojim restoranima često uvodio inovacije poput kobasice od šarana i soma, kulena od soma, salate od štuke s bučinim uljem ili rakije s ljutim feferonkama.

OVO JE RECEPT ZA NAJGORI FIŠ: 

SASTOJCI: 2 pileće nogice, šaran, som i štuka, 2 dcl bijelog vina, malo ljute paprike, sol, 200 gr luka i malo slatke paprike

PRIPREMA: U kotlić staviti ribu izrezanu na komade, naribani luk i 2 litre vode. Kad voda prokuha, dodati začine i vino i kuhati pola sata. Ubaciti dvije pileće nogice. Na kraju kotlić staviti ispod krova da na njega padne snijeg.



Idi na 24sata

Komentari 55

  • Skårlia 10.01.2016.

    Jeli bi svi Hrvati, jer smo samo tamo gdje su mose guzicit i nista neradit.

  • Grgurica 10.01.2016.

    Sjecam se djetinstva pilece nogice specijalitet a ovo sa snijegom vrh gluposti

  • Cukrena 09.01.2016.

    Fiš sa piletinom? da nije to neko "poznati" imao prste u tome.:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare