To je to što me zanima!

Tko je kriv? Radi Mihaeline smrti nisu nikoga prijavili

Policija je utvrdila da je netko maknuo klinove koji su držali golove. Državno odvjetništvo će odlučiti hoće li podići prijavu. Golove su zabetonirali...
Vidi originalni članak

Još jučer sam je vidjela, dijete naše, vidite vi kakva je to cura bila, ljepotica moja, kroz suze je zavapila Mihaelina baka Barbara Čurila držeći u rukama Mihaelinu sliku.
Djed Mijo samo je šutke gledao u pod. Mihaelini roditelji otišli su jučer ujutro u Zagreb preuzeti kćerino tijelo.
- Jako je voljela sport, pogotovo nogomet. Bila je iznimna curica. Taj dan pokosila nam je dvorište. Pitam se zar se trebala takva tragedija dogoditi da nešto poduzmu. Čuli smo da su zabetonirali golove, ali sad je kasno - ispričala je neutješno baka Barbara.
Obitelj je djevojčicu posjetila u ponedjeljak u bolnici, a u noći ih je probudio telefonski poziv. Rekli su im da srce njihove djevojčice nije izdržalo. Kućom se prolomio plač.
Mihaelinu bratu (6) Marijanu jako je teško. Djed i baka kažu da su njih dvoje bili iznimno vezani i da mu je ona bila uzor.
- Nisu nam rekli tko je odgovoran, samo da još koje dijete ne strada - zavapila je baka.
Načelnik općine Gornji Kneginec, Goran Kaniški, kaže da je golove na to “divlje igralište” 90-ih postavila mjesna zajednica. 
- Općina ima 12 dječjih igrališta i četiri nogometna igrališta i o njima brinemo - rekao je načelnik, koji je nakon razgovora s mještanima odlučio da golove neće micati jer bi ih zasigurno netko ponovno donio. Golove su zabetonirali. Policija je utvrdila da je netko maknuo klinove koji su držali golove. Državno odvjetništvo promotrit će slučaj i onda eventualno podići prijavu.

BRINEMO O SVIM IGRALIŠTIMA U NAŠOJ OPĆINI
Načelnik općine Gornji Kneginec kaže da su sva legalna igrališta dobro opremljena i osigurana. Djevojčica se igrala na “divljem igralištu” na ničijoj livadi.


ODGOVORNI, HITNO KRENITE U KONTROLU IGRALIŠTA
Pozivamo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, sve gradske urede za obrazovanje, te sve gradonačelnike i načelnike općina da od danas krenu u strogu kontrolu školskih i vrtićkih igrališta te dječjih igrališta u parkovima. Mihaelina smrt je zadnje upozorenje i krajnje je vrijeme da se stane na kraj nedovoljnoj kontroli igrališta!

NESREĆE NA OPASNIM IGRALIŠTIMA
- Na dječaka (15) kraj Koprivnice u 2007. pao je gol i nagnječio mu kralježnicu
- Tomislavu Baotiću (12) u Orašju (na slici) gol je slomio lubanju. Preminuo je.
- Igor Kolobarić (7) poginuo je 2007. u Širokom Brijegu. Gol mu je pao na glavu.
- Mladić (21) ove godine je teško stradao u Lovranu. Srušio mu se gol na glavu.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • malinoa_1 24.06.2009.

    Zemljište je u vlasništvu općine i oni su dužni voditi brigu o istom, dakle krivnja i odgovornost je njihova. Nigdje na svijetu ne bi prošla njihova izjava da golovi nisu njihovi, znali su za njihovo postojanje i bili su ih dužni ili ukloniti ili održavati, Nažalost ništa od toga neće vratiti tu djevojčicu.Koliko piše sad su ih zabetonirali???? Tko?? Sutra će isti ti golovi pasti na neko drugo dijete skupa s tim betonom.Dakle nismo ništa naučili.

  • lucelau 24.06.2009.

    Mihaeli želim od srca da počiva u miru u Kraljevstvu Oca nebeskog,a njenoj obitelji želim izraziti sućut zbog neizrecive boli!Nadam se samo da se ovakve stvari više neće događati jer igrališta su za igru a ne za smrt

  • naharfa 24.06.2009.

    izrazito mi je žao ali golovi i nogometno igralište služe za igranje nogometa a ne za vješanje po njima... svatko snosi svoj dio krivice...nažalost ali tako je...

Komentiraj...
Vidi sve komentare