To je to što me zanima!

Tko je tu lud? Nema krivca za zamjenu mrtvih beba u Splitu

U slučaju zamjene mrtvih beba u KBC-u Split patolozi kažu da nisu krivi, ravnatelj ne zna o čemu se radi. DORH prikuplja podatke, ali misli da je sve bilo u redu
Vidi originalni članak

Iskrena isprika rodbini za to što se dogodilo. Mi u stručnom smislu nismo pogriješili. Na oba tijela napravljena je obdukcija kako bismo saznali uzroke smrti, objasnio je šef splitske patologije dr. Šimun Anđelinović zamjenu mrtvih beba obitelji Botica i Kotoraš.

Kako je 24sata prvi pisao, patolozi su obitelji Botica, umjesto njihove mrtve bebe, dali preminulu bebu obitelji Kotoraš.

- Nitko nije obavio identifikaciju prije predaje tijela i tu je došlo do zamjene - pojasnio je Anđelinović.

Roditeljima Botica nije jasno kako su mogli identificirati dijete.

- Žena ga nije ni vidjela, a ja sam bebu vidio tri minute, premalo da bih mogao sa sigurnošću reći da je moje dijete - rekao je Marko Botica.

Zajedno sa suprugom u ponedjeljak je razgovarao s ravnateljem bolnice Dujomirom Marasovićem.

- Primio nas je i rekao kako nije upoznat sa slučajem te da mora prikupiti svu dokumentaciju - govori Marko Botica.

Supružnici su potom otišli do patologije gdje je policija bila na očevidu. Vidjeli su i tehničara koji im je predao pogrešno dijete, no nisu pričali s njim. 

- Bez obzira što je beba na patologiji markirana kao Botica, nećemo preuzeti dijete bez DNK analize. Ništa im ne vjerujemo, ogorčeni su supružnici Botica.

Vjenčali su se prije pola godine i jako su se radovali prvom djetetu. “Pokosilo” ih je kad su im rekli da je dijete umrlo na porodu. Na nalaze obdukcije čekali su danima, a kad su pokopali bebu, uslijedio je šok. Shvatili su da su im patolozi dali pogrešno dijete.

- Želimo s obitelji Kotoraš zajednički tužiti bolnicu zbog duševnih boli - kažu supružnici Botica.

Grobara koji je lijes s bebom prevezao iz Splita ne smatraju odgovornim. DORH prikuplja podatke, ali prema dostupnim informacijama, ne nalaze temelj za pokretanje kaznenog progona.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • krnjevo 15.05.2012.

    Vrlo vjerojatno zaista i ne postoji temelj za kazneni progon; nitko nikog nije ubio, ranio, nitko nije ništa ukrao... međutim, postoji ogroman temelj za niz drugih profesionalnih sankcija (od suspenzije, smanjenja plaće, otkaza) za sve odgovorne za taj slučaj, počevši od djelatnika u bolničkoj mrtvačnici pa do ravnatelja Marasovića.

  • banket u blitvi 15.05.2012.

    pa zar ne vidite da je već 20-tak godina cijela Hrvatska jedna velika patologija !?!

  • Stric 15.05.2012.

    Pa jeste vi čudni,ko bi bio kriv??? djeca se sama zamijenila...da nije tužno i žalosno bilo bi smiješno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare