To je to što me zanima!

'To je kleveta i javna sramota': Ranko Ostojić tužio je Grmoju

Grmoja je ministra Ostojića optužio za prisluškivanje i praćenje Bože Petrova, a USKOK je u četvrtak objavio da toga nije bilo. Ostojić je zbog toga najavio tužbu
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova u odlasku Ranko Ostojić već je ponio tužbu protiv glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje zbog njegovih izjava na njegov račun kada je riječ o prisluškivanju Bože Petrova.

Iako je kaže tužba privatna stvar otkrio je da je odvjetniku predao papire te da je u ovom slučaju riječ o klevetanju i javnoj sramoti. Smatra da je Grmoji krivo što se skandal nije potvrdio s obzirom da je iskazao nepovjerenje prema Uskoku koji je ustvrdio da nije bilo praćenja čelnika Mosta. Ponašanje Grmoje kao glasnogovornika smatra neozbiljnim i neodgovornim.

- Oni koji ne vjeruju DORH-u i onda kad su uhvaćeni u laži, umjesto da se ispričaju i da budu korektni te kažu da su bez dokaza, indicija i argumenata rušili su sustav koji pošteno radi svoj posao. Ne bavim se tračevima, ali onima koji ih proizvode poručujem da ne moram svoju čast ovjeriti kod javnog bilježnika , spreman sam je braniti svaki put, a branit ću zakon i rad policije - poručio je Ostojić navodeći da svatko tko krši zakon mora odgovarati.

Ministar u odlasku ustvrdio je da do danas nije dogoreno na osnovno pitanje , kako Enimark Ponjević i Nikola Grmoja znaju sadržaj predstavke koja je dostavljena saborskom odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

- Iz izjave Gordana Jandrokovića izvjesno je zašto je sve to skupa napravljeno i zašto je ta navodna predstavka čiji sadržaj znaju, a nitko je nije vidio, a to je da se zapravo pokuša minirati izbor predsjednika odbora za unutarnju i nacionalnu sigurnost - kazao je Ostojić.

Napomenuo je i da je po pitanju izbora predsjednika navedenog odbora zakon jasan, a to je da to mjesto pripada najjačoj oporbenoj stranci.

- Gospodine Jandrokoviću upišite se u SDP, pokušajte iako je to nemoguća varijanta, pa kad budete dio opozicije onda možete odlučivati o onome što je zakonom definirano. Drago mi je da se stvari razotkrivaju. Sad možemo vidjeti spregu i motive zašto je to odrađeno - izjavio je.

Na pitanje hoće li on biti predsjednik odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost rekao je da će o tome odlučiti SDP no te napominje da ako se dogodi pokušaj miniranja da će to biti grubo kršenje zakona. Postavilo se i pitanje zašto im bi im on smetao na tom mjestu.

- Ja bih umro od srama kada im ne bi smetao. nakon četiri godine i svih njihovih sponzora, donatora i ostaloga koji su policijskim operacijama po nalogu Državnog odvjetništva uhićeni pa to bi za mene bila najveća sramota kad ne bih smetao HDZ-u i njihovim sluškinjama iz Mosta - ustvrdio je Ostojić.

Idi na 24sata

Komentari 231

  • zds-uvik 14.01.2016.

    Ali bivsi ministre, nema vise, "KADIJA TE TUZI-KADIJA TE SUDI" hocu rec, nisi vise kadija, Bogu hvala. A izvjesce o "svstici"?

  • beroI 14.01.2016.

    Uskok istražio ? ? ? Haa haaa haaaaa. Pa zašto nas nasmijavaš? Uskok je istražio ono što si im ti rekao. Isto kao što je isti takav rezultat uskok-ove istrage bio i kada je Linić bio u pitanju. Pa zar ima netko tko ti vjeruje.

  • BrankoDjuric 14.01.2016.

    Javna sramota je bila kad je ostojić javno lagao o izgradnji "milicijske kasarne" na Prevlaci pa onda izjavio da je to učinio kako bi "petokolonaše istjerao na vidjelo". Ili kad je ismijavao skupa sa sekretarom partije našu Vrhovnicu koja je 24 sata nakon najezde emigranata kazala da će ih ubrzo biti 40 000. Zapravo cijeli javni rad ranka ostojića je javna sramota.

Komentiraj...
Vidi sve komentare