To je to što me zanima!

To je zahvalnost: Prepliva 8046 kilometara da dođe spasitelju

NERASKIDIVA VEZA Ribar iz Brazila prije pet godina spasio je pingvina od smrti. Odana životinja svake ga godine nanovo posjećuje. Nadjenuo mu ime Dindim
Vidi originalni članak

Nitko nije vjerovao da će se vratiti. No već godinama me posjećuje, rekao je stranim medijima umirovljeni zidar Joao Pereira de Souza (71). Njega posjećuje pingvin kojemu je spasio život.



Pereira De Souza je mageljanskog pingvina pronašao na stijenama na lokalnoj plaži u Rio de Jaineru. Životinja je bila prekrivena uljem i prijetila joj je sigurna smrt. Pereira De Souza je pingvina očistio, nahranio i nadjenuo mu ime Dindim. Tjedan dana kasnije htio ga je pustiti natrag u more, no ptica je jednostavno odbijala otići. Sa svojim spasiteljem pingvin je ostao sljedećih 11 mjeseci.


Od tada, svake se godine početkom ljeta vraća na plažu u Rio de Jaineru, kako bi se ponovno susreo s čovjekom koji ga je nekoć spasio od sigurne smrti.


Mageljanski pingvini inače žive na obalama Argetine i Čilea, no Dindim svake godine prepliva više od 7000 kilometara kako bi ponovno mogao biti s Joaom.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • kabrit 28.09.2016.

    e, ovo mi je uljepšalo dan, :)))))))

  • histria0@yahoo.com 27.09.2016.

    DINDIM, veoma mi je drgo što imaš toliki osjećaj zahvalnosti čovjeku koji ti je spasio život. Preplivaš toliku daljinu da bi se zahvalio svome spasitelju. Da su barem ljudi takvi. Divim ti se i sretno DINDIM !

  • shadowchild 27.09.2016.

    Jedino sto mi je lose u ovoj prici jest to da ce tome doci kraj :S

Komentiraj...
Vidi sve komentare