To je to što me zanima!

Todorić se vraća u optuženičku klupu: Danas nastavak suđenja

Nekadašnjem moćniku i bivšem vlasniku Agrokora danas bi trebalo biti nastavljeno suđenje zbog izvlačenja 1,2 milijuna eura. Na istragu afere Agrokor potrošeno 12,8 milijuna kn
Vidi originalni članak

Prije skoro četiri mjeseca bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić je sjedio na optuženičkoj klupi zagrebačkog Županijskog suda gdje mu je početkom ožujka počelo suđenje zbog optužbi da je Agrokor oštetio za 1,2 milijuna eura.

To bi suđenje trebalo biti nastavljeno danas.

Podsjetimo, radi se o postupku u kojem su osim njega optuženi i Ante Huljev, Piruška Canjuga te švicarska državljanka Nicole de Rossi. Prema optužnici, terete se da su iz Agrokora izvukli 1,2 milijuna eura, odnosno da je taj novac završio na računu švicarske tvrtke Sigman Invest AG. Konkretnije, Agrokor je Švicarcima izdao račun za savjetodavne usluge, no tužiteljstvo tvrdi da te usluge nisu obavljene. Todorić niječe krivnju, kao i njegovi suoptuženici, a posljednja rasprava koja se održala početkom ožujka odgođena je jer je Todorić ostao bez odvjetnika.

ZBOG KULMEROVIH DVORA Sberbanka tužila Todorića, nisu dobili na sudu: Dužni su platiti 3,5 mil. kuna sudskih troškova

Otkazali mu Sloković i Prodanović

Malo prije te rasprave punomoć su mu otkazali dotadašnji odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. Stoga mu je sud, iako se Todorić protiv toga zdušno bunio, odredio odvjetnike po službenoj dužnosti. Riječ je o odvjetnicima Ljiljani Planinić i Željku Žganjeru, s tim da bi ga ovaj potonji trebao zastupati u velikoj aferi Agrokor, koja je zapela u bespućima hrvatskog pravosuđa. Naime, istraga protiv Todorića i još 14 osoba koje se sumnjiče da su Agrokor oštetili za 1,2 milijarde kuna, pokrenuta je u listopadu 2017.

PUKLO NA STRATEGIJI? Prodanović i Sloković otkazali Todoriću, ali ne žele reći zašto

Probili rokove

Odavno su probijeni rokovi za okončanje istrage, no iz ŽDO-a Zagreb, koji vodi istragu, može se doznati jedino da je "istraga u tijeku te da će o okončanju istrage i državno-odvjetničkoj odluci javnost biti pravovremeno obaviještena".

Neslužbeno se čuje da je zapelo na financijsko-knjigovodstvenom vještačenju koje je provela poljska tvrtka KPMG, jer u Hrvatskoj nije bilo vještaka koji su bili dovoljno educirani za izradu financijskog nalaza.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Fighter for Justice 29.06.2020.

    Prije ce umrijet prirodnom smrcu od starosti nego ce sud donijeti presudu

  • Arthuan 29.06.2020.

    Bez brige. Njega trenutno traži spetznatz. Ono, ne traži ga uopće , svi znamo di je. Osim hrvatskog pravosuđa. Trebate adresu? trebate i sve brojeve njegovih računa i gdje? Nije problem. Legendarna je bila njegova izjava o svojem ocu koji je završio u zatvoru radi PRIVREDNOG KRIMINALA u SFRJ - a on lagao da je to radi nacionalizma. Kakav otac , takav sin, i još 100 puta gori.

  • daninoć 29.06.2020.

    Odvjetnici shvatili da je veliki Boss...da mu nisu sve na broju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare