To je to što me zanima!

Ćorić: Nije potpisan ugovor za otkup dionica Ine od MOL-a

Ako se ne varam, zadnji puta je bio ovdje 2011. godine. Dvije strane, dvije zemlje, imaju itekako mnogo tema za razgovor. Osobito po pitanju energetskog sektora, rekao je Tolušić
Vidi originalni članak

Sutra idemo s mađarskom stranom prije svega razgovarati. Kao što znate posjet gospodina Orbana je posjet koji se događa nakon 7 godina. Ako se ne varam, zadnji puta je bio ovdje 2011. godine. Dvije strane, dvije zemlje, imaju itekako mnogo tema za razgovor. Osobito po pitanju energetskog sektora. Ono što je u Republici Hrvatskoj trenutno aktualno, je projekt realizacije LNG terminala na otoku Krku. Vjerujemo da je Mađarska strana zainteresirana za ta projekt. Apsolutno vjerujemo u realizaciju tog projekta, rekao je ministar okoliša i energetike Tomislav Ćorić u intervjuu za Novu TV uoči dolaska mađarskog premijera Viktora Orbana u ponedjeljak. 

Na pitanje što se dogodilo s dionicama Ine, Ćorić ističe da je otkup najavljen za Božić 2016. 

- U međuvremenu je osnovan savjet za taj otkup, donesene su neke odluke. Išlo se u smjeru pronalaska konzultanta koji bi savjetovao RH u tom procesu. Odabrali smo konzultanta to je Morgan Stanley, Grupe Intesa, Privredna banka Zagreb. No u kontekstu razgovora koji su uslijedili s konzultantima naišli smo na točke oko kojih ne postoji potpuno razumijevanje strana. To se u ovom trenutku rješava - rekao je. Tvrdi kako su "naišli na nesuglasice", ali i da ugovor nije potpisan.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • japanokinez 03.12.2018.

    Tako si sladak kad toliko pričaš u ništa. Slađi si od najslađeg alkara i njegovog momka zajedno. Lijepo te pita ako ništa ne uspije, a ulupali ste novce u silne stručnjake, ko će odgovarati? Krko jedan, zar je teško pitanje ili šta?

  • 02.12.2018.

    Nek prvo SDP otkupi onih 25 % plus jedna dionica koje su prodali MOLu za pisljivih 505 miliona dolara,ostalo su Madjari kupili torbarenjem na slobodnoj burzi.

  • svanuće 02.12.2018.

    Kako nas obmanjuju ,nije za vjerovat ,gdje vam je vjerodostojno ,gdje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare