To je to što me zanima!

Tolušić o situaciji u Agrokoru: 'Pomoći ćemo koliko možemo'

Na 'Dijalogu s građanima', na kojem su sudjelovali i povjerenik Europske komisije za poljoprivredu Phil Hogan i zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, Tolušić je komentirao mogući 'zakon o Agrokoru'
Vidi originalni članak

Kad govorimo o  Agrokoru, čuli ste riječ premijera i svih onih koji su vezani uz taj problem. Pratimo situaciju, naravno da ćemo pomoći maksimalno koliko možemo, kazao je Tolušić odgovarajući na pitanja novinara nakon 'Dijaloga s građanima', na kojem su sudjelovali i povjerenik Europske komisije za poljoprivredu Phil Hogan i zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir.

Na novinarski upit kako se neslužbeno može čuti da Vlada priprema 'zakon o Agrokoru' s ciljem da se zaštite radnici i dobavljači, Tolušić je ponovio - već sam rekao, pratimo situaciju i pomoći ćemo koliko možemo.

Jutarnji list u petak piše kako im je više izvora bliskih vrhu Vlade potvrdilo da je praktično dovršeno pravno rješenje kako bi se zaštitila radna mjesta i dobavljači, a u tome smislu spominje se slučaj talijanskog Parmalata, za koji je talijanska vlada kad je ta mljekarska industrija zapala u krizu, napravila plan financijskog i industrijskog restrukturiranja, a tranziciju je nadgledao posebni vladin povjerenik.

Večernji list je dan ranije pisao da Vlada razmišlja o izmjenama zakona, iako se još ne govori o kojima je riječ, koji bi omogućili uredniji sustav kada je riječ o velikim kompanijama, odnosno efikasniji proces njihove transformacije, da se više ne bi događala situacija poput sadašnje u Agrokoru - kad se ne zna kome i koliko je tvrtka dužna, a ne postoji ni mogućnost promjena u upravljanju.

Pucar: Situacija će se riješiti u idućih nekoliko tjedana 

 

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar u petak je u Medulinu novinarima izjavio kako očekuje stabilizaciju koncerna Agrokor i Konzuma te, kako je rekao, 'ono što je interes svih hrvatskih proizvođača prehrambene industrije, da kroz kanal Konzum nastave održavati vrijednost svojih brendova i tržišnu poziciju koju su izgradili ne samo u Hrvatskoj, nego u čitavoj regiji'.     

Pucar je to izjavio odgovarajući na pitanje novinara kakva ima očekivanja od sastanka Ivice Todorića i dobavljača, koji je najavljen za ponedjeljak.  

- Mislim da će se situacija riješiti u idućih nekoliko tjedana na obostrano zadovoljstvo svih nas koji smo u tom lancu vrijednosti, poručio je Pucar u Medulinu, gdje je sudjelovao na Liderovoj konferenciji 'Greenfield investicije - kako snovi postaju stvarnost'. 

U četvrtak su iz Sberbanka kazali da ne razmatraju zatvaranje trenutnih kreditnih linija Agrokorovim kompanijama te da nastavljaju pružati financijsku potporu usmjerenu stabilizaciji tekućeg poslovanja koncerna.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • liliana 26.03.2017.

    Ta agrokorov dug je džeparac Todorićev.Pa on na svojim tajnim računima sigurno ima više nego je taj dug.A da ne govorim o imovini i avionu i helikopterima.

  • liliana 26.03.2017.

    Znamo da ćete vi pomoći,ne bojimo se,pa todorić je vaš,sve radite da njemu uljepšate život.Znamo mi čija je hadezeova vlada.

  • JO 26.03.2017.

    Uzmi od svoje plače i uštrđevine pa mu daj koliko hočeš a ne naš novac. Pa ćeš vikati da nema za Zdravstvo Mirovine ........!

Komentiraj...
Vidi sve komentare