To je to što me zanima!

Tomašević je popustio: HDZ-ov župan će podnijeti ostavku?

Trenutačno je protiv Tomaševića kaznenu prijavi za obiteljsko nasilje podnijela policija, a lokalno državno odvjetništvo treba donijeti odluku hoće li ga optužiti
Vidi originalni članak

Nakon što ga je policija kazneno prijavila zbog zlostavljanja supruge, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević (HDZ) je tvrdio da je nevin i odbijao podnijeti ostavku. Kako saznajemo, sada ipak popušta. Zatražio je sastanak s predsjednikom stranke Andrejom Plenkovićem i trebao bi pristati na “časno” povlačenje i ostavku. Ako to ipak ne učini, HDZ će ga probati maknuti, saznajemo u središnjici.

PLENKOVIĆ: 'Našli smo mail Tomaševićeve supruge. Potkrala se greška...'

VIDEO VIJESTI Supruga župana Tomaševića: 'Tražio je razlog da me udari'

Na predsjedništvu stranke, Plenković je pitao sve ostale članove slažu li se sa stavom da Tomaševiću nema mjesta niti u stranci niti čelu županije ako se potvrdi optužnica protiv njega. Svi su se složili. Trenutačno je protiv Tomaševića kaznenu prijavi za obiteljsko nasilje podnijela policija, a lokalno državno odvjetništvo treba donijeti odluku hoće li ga optužiti.

OSTAJE U STRANCI Plenković: 'Očekujem da župan Tomašević uskoro da ostavku'

U stranci se sve jače priča da je Tomašević svjestan štete koju je nanio i da je zato spreman na razgovor. Župan je inače izravno izabran i ne može ga se smijeniti osim na referendumu. Ako bi HDZ i izbacio Tomaševića, on i dalje ostaje župan. Posljednja prilika je bilo neizglasavanje proračuna prije nego je na snagu stupio Lex Šerif, ali lokalni HDZ-ovi zastupnici tada su podržali Tomaševića. To je protumačeno kao gubitak kontrole šefa stranke nad lokalnim članovima.     

Idi na 24sata

Komentari 92

  • ramokatolik 26.12.2017.

    Popustio starleti, valjda će se napokon rastati od nje.

  • _Varešak_ 25.12.2017.

    Napokon mu je iz nečega došlo u glavu.

  • POTPEC 24.12.2017.

    Da smo pravna država, šta nažalost nismo, on bi dobio trenutačno smjenu, i pristupilo bi se novim izborima. A partija kojoj pripada, kao i svi njeni istomišljenici i oni koji je podržavaju bili bi protrani na goli otok da tamo vladaju tim istim otokom i sa svojim članstvom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare