To je to što me zanima!

Tomašić traži reakciju EK-a na rehabilitaciju četničkog vođe

Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić uputila je zastupničko pitanje Europskoj komisiji kako će reagirati na rehabilitaciju četničkog zločinca Mihailovića
Vidi originalni članak

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić ogorčena je presudom o rehabilitaciji četničkog krvnika Draže Mihailovića uputila je zastupničko pitanje Europskoj komisiji. 

Upitala ih je kako će reagirati na ovakav čin povijesnog revizionizma koji ponovo unosi nemir među države nastale raspadom bivše Jugoslavije i otežava proces pomirenja.

- Smatra li Europska komisija da je rehabilitacija četničkog zločinca koji je izravno odgovoran za stravične zločine nad pripadnicima susjednih naroda, pravi put ka pomirenju? Vjerujete li da bi zbog manjka profesionalnosti i neovisnosti prijekih i postratnih komunističkih sudova sve njihove presude protiv ratnih zločinaca trebalo revidirati? - pitala je zastupnica Tomašić koju interesira hoće li Komisija javno opomenuti Srbiju zbog ovog skretanja s europskog puta. I hoće li joj uvesti dodatni nadzor nad pregovorima kako se val povijesnog revizionizma ne bi nastavio širiti?

U EU parlamentu već prije govorila o rehabilitaciji četničkog pokreta

Ruža Tomašić još je prošle godine u Europskom parlamentu uoči rasprave o napretku Srbije prema EU, kritizirala Srbiju zbog četništva

- Bilateralni odnosi s državom kojoj je na čelu četnički vojvoda i koja rehabilitira četnički pokret, odbija priznati svoju ulogu u prošlom ratu, ne priznaje postojanje logora na svojem teritoriju, krije karte minskih polja, odbija dati podatke o nestalima i nije do kraja vratila opljačkano kulturno blago ne mogu biti označeni dobrima na temelju simboličnih gesta visokih državnih dužnosnika iza kojih ne stoji nikakav sadržaj - rekla je europska zastupnica Tomašić koja je tada još bila predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • Karlos HH 16.05.2015.

    Ruza ustasica..inace njen story je da pre 16 godina imala jednog gospodina mog prijatelja Srbina koji je ostavio od tad ne mozi da smisli Srbe.Pre podne mrzi sebe posle podne ceo svet

  • ZelenaHrvatska 15.05.2015.

    treba raskinut sve veze s tim cetnicima jer se oni nikada neće promjeniti,pričaju jedno a rade drugo,sve je to bagra jedna cetnicka!

  • vekavac 15.05.2015.

    Gospođo Tomašić badava vam trud ,koji je hvale vrijedan ,kad ministrica Pusić nema ni u primisli nešto slično napraviti.Dobija se dojam da misli upravo suprotno i da joj je drago. Stvarno smo jadna država i narod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare