To je to što me zanima!

Tomašić zaključila: Hrvati u BiH su dvoje djece iste majke

Umjesto da se zauzmemo da Hrvati u BiH budu konstitutivni i jednakopravan narod, mi se pokušavamo distancirati od njih kao da su naše neželjeno dijete, kazala je
Vidi originalni članak

Komentirajući pasivnost hrvatske diplomacije glede obespravljenja Hrvata u BiH, dok istodobno ruska diplomacija podupire Republiku Srpsku, a Turska Bošnjake u BiH, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčevića Ruža Tomašić kazala je kako su Hrvati u BiH "dvoje djece iste majke".

- Umjesto da se zauzmemo da Hrvati u BiH budu konstitutivni i jednakopravan narod, mi se pokušavamo distancirati od njih kao da su naše neželjeno dijete s kojim ne bismo željeli imati ništa jer ne daj Bože da nam se netko naruga. U svijetu se upravo cijeni ako si privržen svojem narodu i svojim ljudima - istaknula je Tomašić, po čijem mišljenju hrvatske diplomacije gotovo da i nema.

- Srpska je diplomacija jaka i ona na sve načine pokušava izjednačiti žrtvu i agresora. Izgleda da će povlačenjem tužbe za genocid tako i biti. Naši su diplomati sami sebi svrha i rade za osobne interese te bi ih trebalo podvrgnuti testu domoljublja - zaključila je Tomašić.

Idi na 24sata

Komentari 249

  • Serge 05.05.2013.

    O Bože !! Sve same Hrvatine !! Veči ste Hrvati od nas Hrvata rođenih u Hrvatskoj !!! E pa to vam je problem kaj nikad nemrete biti Hrvati pravi veči od nas rođenih Hrvata !!!!

  • neretljanin 05.05.2013.

    Samo nastaviti tako sa mrznjom i to prema Hrvatima!Tko je putovao po svijetu spoznao je da imamo jedno od najljepsih mora i obalu na svijetu,a uskoro ce sve biti pod kapom EU.Znaca Hrvatska je bila samostalna vrlo kratko.Previse energije se trosi na mrznju izmedju Zagrepcana i Dalmacije,a posebno je to prema Hrvatima iz BiH.Pa veliki dio Hrvata u BiH po korijenima je iz Dalmacije,a opet dobar dio Dalmacije i Slavonije naseljen je Hrvatima iz BiH,jos u vrijeme Turaka.Ipak nema svrhe ni pisati komentare ni polemizirati.Sustina je da ce se Hrvatima opet desiti ropstvo,ovog puta ne od strane Turaka,Mlecana,Crno-zute monarhije ili crvenih nego duznicko ropstvo,zato sto smo stoka i hocemo da se istrijebimo medjusobno.

  • neretljanin 05.05.2013.

    Za nevjerovati je kakvih komentara sve nema.Istina je ima Hrvata iz BiH koji jesu naplatili svoje"domoljublje",pa imaju dobre penzije,ali su takvi neznatna manjina,5-6 %,a preko 90% njih bore se za goli opstanak.Npr.B.Posavina,vecinska hrvatska"predata-prodata" je cetnicima,a oni se zauzvrat povukli sa brda oko Dubrovnika.Zacuduje doza mrznje prema Hrvatima iz BiH,koji su debelo stradali i platili za sve infantilne greske nekompetetnih politicara iz Zagreba.Ima druga jedna istina,Hrvati iz BiH sposobni su,jos uvijek prave djecu,za razliku od nekih drugih Hrvata recimo,ne stide se ni svog imena,povijesti,nicega.Dva od 3 hrvatska nobelovca Hrvati su iz BiH.E da Ante Starcevic moze procitati neke od ovih komentara,u grobu bi se okrenuo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare