To je to što me zanima!

Tomislava još traže: Egipćani nastavljaju borbe s ISIL-om

NE ODUSTAJU: Egipatske vlasti nastoje nakon otmice Tomislava Salopeka zaštititi strance, bez kojih neće moći realizirati svoj gospodarski razvoj
Vidi originalni članak

Unatoč stalnoj suradnji ministarstava vanjskih poslova Egipta i Hrvatske, brutalna egzekucija Tomislava Salopeka (31) još nije potvrđena. Agonija kroz koju prolazi Tomislavova obitelj i dalje se nastavlja. 

Najnoviji detalj vezan za otmicu mladog Hrvata je taj da se radilo o dvije skupine otmičara. Prva je navodno tražila novac za Hrvata, o čemu je izvijestio Christophe Barnini, glasnogovornik francuske tvrtke CGG, ne navodeći traženi iznos. Daljnji razgovor o realizaciji otkupnine nije nastavljen jer se teroristi nisu oglasili na dva maila koje je su poslali Francuzi. Nakon prekinute komunikacije francuska firma je, kao i cijeli svijet, 5. kolovoza upoznata da je Salopek u rukama ISIL-a. 

U snimci koji su objavili teroristi Tomislav moli za pomoć rekavši kako pripadnici ISIL-a traže puštanje muslimanki iz zatvora. Poslije te objave nastalo je zatišje sve dok nije objavljena fotografija ubijenog, po njima, Tomislava. Ta objava je unijela velik nemir ne samo u obitelj Tomislava Salopeka nego i među strance koji žive i rade u Egiptu. 

Egipatske vlasti nastoje zaštititi strance, bez kojih neće moći realizirati planirani gospodarski razvoj. Usporedno s tim nastavljena je borba protiv islamista te potraga za Tomislavom.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • NemanjaBeograd 18.08.2015.

    Mislim da je namesteno zasto jedino Tomislav nije imao svoje obezbedjenje?! Svi su imali obezbedjenje osim njega!!! A da pa on je samo jedan Hrvat nije Amerikanac Francuz Nemac Britanac. Sram vas bilo!!! Kako su znali kuda ce se taj dan kretati!?! Ko im je rekao?!! Jadan covek.. Pozdrav iz Srbije.

  • propuh_u_glavi 17.08.2015.

    ovo vam je sve mazanje ociju za javnost. Niti je Tomislav trazen, niti nastoje zastiti strance kao sto ni ne znaju tko stoji iza ISIS-a... Sve je to politicka propaganda osnovana od strane drzave.. Pogledajte kako ce se samo situacija pomalo smiruje, odnosno kako se o Tomislavu vise ni ne govori, i tako ce to pomalo isceznuti kao i sve ostalo. Ja sam rekao 100 puta, da ukradem 100 kuna iz bankomata pronaci ce me i osuditi na robiju, a netko tko ovakve stvari javno radi ne moze se otkriti? Nazalost, mali covjek ce uvijek nastradati...

  • wendyy 17.08.2015.

    meni se place na ovu pricu, o hrvatu i familiji mu koji su ostali bez njega na ovaj nacin. Na nacin bez ikakvoga razuma i icega. Atomska bomba kad je bacena mozda nije bila potrebna, sada bi znacila sve. Kada gledam slike isilovih prijetnji i zauzimanja teritorija to treba sprijecit jer se nece moci dat ljicit. I jos nesto... ne razumin mislimansku zajednicu koja ne apelira na nista, ko da ih ne dozivljava. Neman nista protiv vjere ijedne, ali ovome treba stati na kraj, i sigurna sam da sa ovim izbjeglicama najmanje 30 posto isila prodire u europu, to im je i cilj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare