To je to što me zanima!

Tomo Medved o ozljedama ukrajinskih ranjenika: To su eksplozivne i prostrjelne ozljede

Sve osobe ostvarit će status osoba pod privremenom zaštitom te, sukladno zakonskim propisima, sva prava kao i druge raseljene osobe u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Iz Ukrajine je u Hrvatsku stiglo 19 ranjenika iz Ukrajine u čijoj je pratnji devet članova njihove obitelji.

Ranjenici su zbrinuti u zdravstvenim ustanovama. 

- Vjerujemo u uspješnost liječenja i poboljšanje njihova zdravstvenog stanja te im želimo što brži oporavak - priopćili su iz Ministarstva branitelja.

Sve osobe ostvarit će status osoba pod privremenom zaštitom te, sukladno zakonskim propisima, sva prava kao i druge raseljene osobe u Hrvatskoj.

Ekonomisti predviđaju Bečki ekonomisti predviđaju: Ukrajinsko gospodarstvo ove će godine porasti za 1,6 posto

Ministar branitelja i potpredsjednik vlade Tomo Medved za Dnevnik Nove TV je komentirao o kakvim je ozljedama riječ.

- Radi se o različitim eksplozivnim, prostrjelnim ozljedama. One koje su specifične za ratne okolnosti i koje su vezane uz vatreno oružje. Republika Hrvatska ima veliki broj liječnika koji su u vrijeme Domovinskog rata sanirali ratne ozljede. Time smo kao još jednim dodatnim argumentom ponudili pomoć ukrajinskom narodu - rekao je Medved.

Ovo je prvi dolazak ukrajinskih ranjenika. No, bit će ih još, a sve je to dogovoreno još prije mjesec dana u okviru šire pomoći Ukrajini.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • BROKRO 27.04.2023.

    bitno da nasi gradani spavaju po dvoju u krevetu i cekaju po nekoliko mijeseci na pregled ili ako donesu u torbici mozda bude prije inace Amen

  • vinja 27.04.2023.

    Tako dugo dok se u našim bolnicama dvije pacijentice stavljaju u jedan krevet ne može se govoriti o "humanitarnom liječenju" stranih državljana. Jer ipak, primarni zadatak svake države je, da brine o svojim građanima. Inače, humanost je odlika ali ne na štetu drugog.

  • Miške 27.04.2023.

    Sram te bilo Medvede

Komentiraj...
Vidi sve komentare