To je to što me zanima!

Tonči Stupičić opet ide na sud: U smrt je odveo troje prijatelja

Prije osam godina Tonči Stupičić je, zajedno sa svojih četvero prijatelja, sjeo u automobil i vozio iz Povljane prema Pagu. Izgubio je kontrolu, sletio s ceste, a u nesreći je poginulo troje njegovih prijatelja
Vidi originalni članak

Tonči Stupičić, 30-godišnji vozač koji je u travnju 2010. godine na izlazu iz Povljane prema Pagu doživio prometnu nesreću u kojoj je poginulo troje njegovih prijatelja, zbog čega je pobjegao u policijskom automobilu i pokušao samoubojstvo, ponovno će na sud. 

Nakon noćnog izlaska prije osam godina, troje mladih Pažana je poginulo dok je vozač Stupičić prošao neozlijeđen. Prošle godine mu je, nakon raznih žalbi, dosuđeno četiri i pol godine zatvora. 

Vijesti Pijan prijatelje odvezao u smrt pa htio presuditi sebi

Sutkinja Lovrin je kao olakotne okolnosti Stupičiću uzela dosadašnju neosuđivanost i činjenicu da je u trenutku počinjenja nesreće bio mlad i neiskusan vozač, iako je sud prihvatio da je vozio pod utjecajem alkohola (0,85) i umora što je u kombinaciji utjecalo na njegovo upravljanje automobilom kao da je imao 1,76 promila alkohola u krvi.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru žalilo se na visinu sankcije smatrajući da ista nije adekvatna posljedici kaznenog djela i načinu počinjenja kaznenog djela, a žalba na presudu je podnesena i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja - kazali su iz zadarskog Općinskog državnog odvjetništva, javlja Zadarski.hr. 

NEPRAVOMOĆNO Za nesreću u kojoj je poginulo troje dobio 4,5 godine zatvora

Na visinu kazne žalio se i pravni zastupnik roditelja poginulih Pažanina. Oni od suda traže maksimalnu kaznu, deset godina zatvora. 

Osim Stupičića, nesreću je preživio i tada 19-godišnji Dario Škoda koji je zadobio teške tjelesne ozljede. Nakon što je sletio s ceste i prevrnuo se nekoliko puta, odmah je nazvao policiju. 

Vijesti 'Neka vas čuvaju anđeli, prijatelji moji oprostite mi'

Bio je izvan sebe: Htio se ubiti...

Dok su policajci pomagali ranjenom Škodi, Stupičić je uletio u policijsko vozilo i odvezao se do obiteljske kuće. Odande je uzeo očevu lovačku pušku i otišao na plažu. Tamo je ispalio jedan hitac u zrak prijeteći samoubojstvom. Policajci su jurili za njim i pronašli ga na plaži. Shrvan zbog gubitaka najbližih prijatelja, bio je potpuno izvan sebe. Nakon nekoliko minuta dramatičnih pregovora, Tonči je ipak popustio. Od samoubojstva su ga odgovorili otac i policajci, kojima se poslije i predao.

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Prva Proleterska 13.10.2018.

    Ovo je za čistih i to ko suza čistih 8g. + otežavajuće dodatne okolnosti .

  • triangle 13.10.2018.

    Pročitala sam sada ovaj naslov koji je u članku iz daleke 2010. , dakle sve ,ali sve isto kao i danas. Komentatori se pitaju kad ćemo shvatiti,koliko nas još treba poginuti, kad će se promijeniti policija i sudstvo... osam dugih godina je prošlo,na tisuće nas je izgunulo od tada i ? Sve apsolutno jednako...

  • 12.10.2018.

    za oduzimanje nečijeg života, silovanje i pedofiliju olakotne okolnosti nebi trebale ni postojati kao i uvjetne kazne za ostala kaznena djela

Komentiraj...
Vidi sve komentare