To je to što me zanima!

Top lijekovi: Djeca pacijenti će dobivati najmoderniju terapiju

Zagrebačka dječja bolnica Srebrnjak dobila je odjel na kojem će djecu liječiti eksperimentalnim lijekovima, najnovijim u svijetu. To je prvi takav odjel u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Zagrebačka dječja bolnica Srebrnjak dobila je odjel na kojem će djecu liječiti eksperimentalnim lijekovima, najnovijim u svijetu. To je prvi takav odjel u Hrvatskoj.

- Do sada se većina lijekova za djecu testirala na odraslima, što ne pruža pravu sliku o korisnosti i štetnosti preparata - istaknuo je ravnatelj Srebrnjaka dr. Boro Nogalo. Na Odjelu za kliničko ispitivanje novi lijekovi će se ispitivati baš na djeci. Neće biti riječ o pokusima i eksperimentima, nego o liječenju najsuvremenijom terapijom koju današnja znanost može pružiti. Bolesni mališani će dobiti priliku liječiti se lijekovima koji su novitet i u svijetu.

Postojat će jasni kriteriji koje dijete ima pravo na eksperimentalnu terapiju. Grad Zagreb je za odjel dao pet milijuna kuna, a opremu su nabavili zahvaljujući donaciji od 2,5 milijuna kuna Privredne banke Zagreb. Odjel zadovoljava sve europske standarde, pa će za ispitivanja pristizati i novac iz pristupnih fondova.

Vrhunski kadar će otkrivati koji su lijekovi najbolji

Odjel  za klinička ispitivanja bavit će se lijekovima iz svih područja, odnosno za razne bolesti - onkološke, reumatološke, alergološke... Opremljen je najsuvremenijom opremom, a na njemu radi vrhunski znanstveni kadar. U svakom trenu tamo će moći boraviti osmero malih pacijenata, a još će izvana na terapije dolaziti velik broj djece. Klinička ispitivanja pokazat će koji su lijekovi najbolji i u kojim dozama.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • djanjani 31.05.2012.

    oooo,koja cast!sto ne otvore djecji eksperimentalni odjel u npr.italiji,da vidimo kako talijanska djeca reagiraju na eksperimentalne lijekove?

  • user_33890 30.05.2012.

    >Klinička ispitivanja pokazat će koji su lijekovi najbolji i u kojim dozama.< od ovoga mi se dize kosa na glavi i pitam se koji dio ovdje izaziva zabunu...???

  • user_33890 30.05.2012.

    A za one koji se razbacuju medicinskim dijagnozama - buuuah, urtikaria i angioedema...:-))) urtikaria & angioedema - alergijski osip sa popratnim svrbezom koze, crvenilom, koji ne ostavlja nikakve trajne posledice i tretira se antihistaminima. "In most cases, hives and angioedema are harmless and don't leave any lasting marks, even without treatment. The most common treatment for hives and angioedema is antihistamine medications." Za djecu koja imaju opasne alergijske reakcije na orasaste plodove i sl. jedini "LIJEK" do sada je drzati se podalje od alergena - kako u svijetu tako i u Hrvatskoj!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare