To je to što me zanima!

'Topla' poruka Kim Jong-una: 'Bit će nuklearne katastrofe...'

Dok svjetski vođe žele mir, sjevernokorejski ni ne glumi dobrotu. I novogodišnja poruka bila je u stilu. Pohvalio je likvidaciju tetka i zaprijetio da će doći do rata
Vidi originalni članak

U prvom obraćanju naciji nakon što je dao likvidirati tetka, sjevernokorejski vođa Kim Jong-un naglasio je kako je ta rezolutna akcija protiv frakcionaškog smeća ojačala zemlju. Dodao je kako je stranka jača 100 puta, piše BBC.

Vlasti su 13. prosinca objavile da su izvršile smrtnu kaznu nad Čang Song-taekom, optuženim za izdaju.

Kim Jong-un umjesto novogodišnje poruke na nacionalnoj televiziji zaprijetio je golemom nuklearnom katastrofom na Korejskom poluotoku ako dođe do rata. Tvrdi kako Južna Koreja i SAD dovlače nuklearno oružje na poluotok. Upozorio je SAD da neće ostati nedirnute.

Pozvao je narod na jačanje obrambene moći i naglasio kako dostojanstvo zemlje i sreća naroda ovisi o naoružanju. Upozorio je kako slučajni vojni incident može dovesti do rata. 

Idi na 24sata

Komentari 124

  • Sir Crocodile 01.01.2014.

    Uf kad ga opali, čut će se i smrdit će...

  • NikolaFilipović 01.01.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • kornel 01.01.2014.

    Nije on baš svoj ali ima previše toga u svojim rukama!

Komentiraj...
Vidi sve komentare