To je to što me zanima!

Toplana je ljude u Velikoj Gorici sledila računima

Velikogoričanima je grijanje u siječnju gotovo dvostruko skuplje. Rado bi, kažu, uštedjeli, ali sami ne mogu regulirati toplinu u stanovima
Vidi originalni članak

Račun za prosinac bio je 303 kune, a onaj za siječanj 586 kuna. To je poskupljenje od gotovo 100 posto, a ne kako su najavili 50 posto, kaže Katarina Lešković iz Velike Gorice. Ogorčena je poskupljenjem grijanja za jednosoban stan od 36 četvornih metara. Katarini je u prizemlju vruće, ali pretoplo je i kod Begovića na višem katu. Mogli su, kažu, na vrućim radijatorima peći jaja. Prisiljene su otvarati prozore, ali rado bi uštedjele.
- Bilo bi bolje da sami možemo regulirati toplinu, onda bismo mogli nešto uštedjeti. Ovako nema svrhe da smanjujemo grijanje jer ćemo ga ionako platiti kad je naplata po kvadratu stana - dodaje Katarina Lešković.
Računi za grijanje muče i njezine susjede.
- Na osnovi čega smo potrošili duplo više? Pa i prosinac je bio hladan, a ne samo siječanj. Ili se negdje gubi toplina ili se netko priključio na našu stanicu. Od gradnje zgrade sedamdesetih u tu stanicu nitko nije ulagao - kaže Slavica Begović, majka četvero djece.
Račun za grijanje njenih 60 “kvadrata” za prosinac je bio 417 kuna, a za siječanj 973, a susjeda Slavica Komerički boji se da će i za veljaču dobiti “dvostruki” račun.

PICULA: NEKA VELIKOGORIČANI PROSVJEDUJU
Moj račun za siječanj veći je za 303 kune. Vjerujem da će se građani organizirati i pobuniti, rekao je za Večernji list velikogorički gradonačelnik Tonino Picula. U HEP-u kažu da je grijanje poskupjelo 46,8%. Dvostruko veće račune Goričana obrazlažu puno većom potrošnjom u hladnom siječnju.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • potzi 11.02.2009.

    nama s 400 je skocila na 915 ;) najradje bi iscupala radijatore!

  • GOX 11.02.2009.

    dragi VG to vam je vaš dragi sused Šuker napravil jer nemamo penez u državi...

  • derWOLF 11.02.2009.

    P.S. I meni je sa 570kn skočilo na 980kn.... :( još čekam odgovor na koju foru su izračunali, jer ne znam da li su u ukupnu površinu objekta uračunali prostor stubišta i haustora koji se ne griju, ili su zbrojili \"samo\" kvadraturu svih stanova. Meni je to nepoznanica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare