To je to što me zanima!

Totalni gaf: Podaci svjetskih čelnika procurili preko e-maila

Osobni podaci 31 svjetskog vođe, među kojima su Barack Obama, David Cameron, Angela Merkel i drugi, otkriveni su zbog greške organizatora summita G20
Vidi originalni članak

Osobni podaci 31 svjetskog vođe, među kojima su Barack Obama, David Cameron, Angela Merkel i drugi, otkriveni su zbog greške organizatora summita G20 koji se održao u Australiji krajem 2014. godine.

Zaposlenik australskog Ureda za imigraciju i zaštitu granica greškom je poslao podatke o broju putovnice, detalje o Visa karticama i druge osobne podatke svjetskih čelnika organizatorima nogometnog turnira Azijski kup, javlja The Guardian.

O svemu je obaviještena australska povjerenica za privatnost, od koje je zatražen i hitan savjet kako pristupiti problemu.

Povjerenica je rekla da "nije izgledno da su informacije završile u javnoj domeni" te da nedostatak ostalih osobnih identifikacijskih podataka "značajno ograničava" rizik curenja osobnih podataka. Neovlašteni primatelj email poruke ju je izbrisao te ju je izbrisao i iz svoje datoteke za izbrisane podatke u emailu.

Obzirom da je zaključila da ne postoji rizik da će informacije procuriti u javnost, povjerenica je cijelu stvar odlučila zataškati i sakriti od klijenata.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • tiffykle 30.03.2015.

    a koji su oni kujac da se njihovi podaci ne smiju znati?? moje smiju znati svi,zakaj nebi i njihove??

  • jozabroz 30.03.2015.

    greskom, ha???)))))))

  • Sve nas je manje 30.03.2015.

    To su oni namjerno,greškom poslali mail

Komentiraj...
Vidi sve komentare