To je to što me zanima!

Tradicija: Na štajerskom su festivalu kušali najbolja vina

Oskarovci, državnici, sportske legende i ove su se godine odazvali Kleine Zeitungu na 23. godišnjoj degustaciji štajerskih vina. Među nijima su bili i hrvatski uglednici
Vidi originalni članak

Među uzvanicima iz političke, kulturne, sportske, medijske i poslovne elite iz Austrije i Europe koju je Kleine Zeitung okupio na 23. godišnjoj degustaciji štajerskih vina, našli su se i hrvatski uglednici.

Ministar turizma Darko Lorencin, HDZ-ov međunarodni tajnik Miro Kovač i Ante Todorić, kao i ostali, iskušali su neka od 33 vina podijeljenih u 11 kategorija koja je ocjenjivao stručni žiri u čuvenoj gostionici Steirereck u Gornjoj Štajerskoj. 

Riječ je o tradicionalnom festivalu degustacije vina koji u tom kraju važi za svojevrsni obiteljski praznik. Stoga je žiri prethodno za potrebe svečanosti napravio selekciju od 515 vina. Među uzvanicima i ove je godine bio austrijski predsjednik Heinz Fischer, ali i austrijski kancelar Werner Faymann, Wolfgang Porsche čije ime o njemu dovoljno govori, Niki Lauda, oskarovac Michael Haneke, visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Valentin Inzko i mnogi drugi. 

Njihovi su domaćini bili Styrijin generalni direktor Markus Mair i član uprave Klaus Schweighofer.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ivekm 10.07.2015.

    Sjećam se kad je Lauda imal nesreću

Komentiraj...
Vidi sve komentare