To je to što me zanima!

Tragedija: Hrvatski pomorac poginuo je u Kineskom moru

Branimir Kovačić, predsjednik uprave Jadroplova kaže da je tijekom plovidbe došlo do nesreće na radu. Bene je teretni brod, a u trenutku pogibije pomorca je bio prazan
Vidi originalni članak

Član posade broda "Bene" splitskog Jadroplova poginuo je u petak, pod još nerazjašnjenim okolnostima, za vrijeme plovidbe Kineskim morem, doznaje se u Jadroplovu.
"Brod 'Bene' plovi pod hrvatskom zastavom i tijekom plovidbe došlo je do nesreće na radu, u kojoj je život izgubio član posade Jadroplova, hrvatski državljanin"  izjavio je za Hinu predsjednik Uprave Jadroplova Branimir Kovačić.
Okolnosti nesretnog slučaja se utvrđuju, a brod "Bene" je na putu za kinesku luku Tianjin, gdje se očekuje u utorak, 23. veljače,  u jutarnjim satima, dodao je.
"Za sada ne možemo pouzdano reći kada će tijelo poginuloga, koji je s područja Dalmacije, biti dopremljen u Hrvatsku ali ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se to učini što je prije moguće, no pri tomu moramo ispoštivati međunarodnu proceduru predviđenu u ovakvim slučajevima", objasnio je Kovačić.
Potvrdio je kako se brod "Bene" bavi prijevozom rasutih tereta, a za vrijeme nesreće bio je prazan.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • cudak 1 19.02.2016.

    tko nezna šta znači biti pomorac bolje da ne iznosi glupe komentare

  • watcher012 19.02.2016.

    po cemu tragedija?

  • madmax12 19.02.2016.

    Sućut obitelji,no isto tako se pitam tj želim reči da nažalost ima mnogo naših vrijednih ljudi koji nisu vidjeli perspektivu u našoj zemlji te su se otisnuli u dalek svijet bez doma ni rodbine po par mjeseci a možda i godina,da bi uspjeli zaradit koju kunu više riskirajuči svoju glavu i to doslovno na takvim poslovima da nahrane svoju obitelj,ali ni to očito više nije moguče pošto po povratku doma prvo što vidite je čestitka od porezne uprave i sličnih institucija koje nemaju gdje očigledno namaknut novac pa udri gdi ima.Pa najsretniji bi bio od te gospode da neko otiđe bar na mjesec dana tamo negdje za nekih 8000kn gdi se konstantno osvrčeš na poslu da te neko nebi obezglavio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare