To je to što me zanima!

Tragedija kod Ivanića: Vozač busa pod istragom, sumnjiče ga da je skrivio nesreću na A3

U stravičnoj nesreći na autocesti A3 poginula je putnica (73) iz VW Caddyja dok je vozačica (44) teško ozlijeđena. Vozač (52) autobusa koji je skrivio nesreću je u istražnom zatvoru
Vidi originalni članak

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je kako je 27. studenog 2022. ispitalo državljanina (52) Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje da je iz nehaja počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. 

Nakon ispitivanja odvjetništvo je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika.

STRAVA NA AUTOCESTI A3 FOTO Jedan mrtav u nesreći kod Ivanića: 'Stravično je izgledalo, auto je bio potpuno zgnječen...'

Sumnjiče ga da je 25. studenog oko 14:25 sati kod Dugog Sela, olako smatrajući da neće biti štetnih posljedica, upravljao autobusom autocestom A3 u smjeru istoka. Pri tome nije brzinu kretanja vozila uskladio s maglom te kolonom vozila na koju je prometna signalizacija upozoravala.

Dolaskom do 56. kilometra i 500 metara autoceste, uslijed neprilagođene brzine, naletio je na stražnji dio Volkswagen Caddyja koji se kretao istim prometnim trakom u istom smjeru. Prilikom naleta, autobusom je nastavio potiskivati teretno vozilo unaprijed, uslijed čega je ono podletjelo pod stražnji dio prikolice kamiona koji je bio ispred Caddyja.

U prometnoj nesreći je poginula putnica (73) iz Caddyja, dok je vozačica (44) zadobila teške ozljede te su je prevezli u KB Dubrava.

Kako bi unesrećenima uopće mogli ukazati prvu pomoć na intervenciju su stigli vatrogasci iz JVP Ivanić Grada i DVD Dugog Sela. Očevid na autocesti trajao je gotovo četiri sata.

ZATVORILI I AUTOCESTU VIDEO Kaos na A3 zbog nesreće: Kolona duga čak 12 kilometara

Od suca istrage Županijskog suda u Zagrebu tužiteljstvo je zatražilo određivanje istražnog zatvora protiv 52-godišnjaka zbog opasnosti od bijega, s obzirom da je riječ o stranom državljaninu, te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sud je to prihvatio te okrivljeniku odredio istražni zatvor po obje predložene zakonske osnove.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 29.11.2022.

    Strasno. :(Jadna gospodja ;(

Komentiraj...
Vidi sve komentare