To je to što me zanima!

Tragedija kraj Kumrovca: Dječaka (3) pregazio auto

Antonijo (3) nije htio čekati majku Nikolinu. Izašao je iz auta i sam htio prijeći cestu ispred svoje kuće u Risvici kod Kumrovca. Podletio je pod automobil
Vidi originalni članak

Naš maleni Antonijo je jako kritično. Liječnici kažu da mu se kroz noć stanje još i pogoršalo. Dolaze samo gore i gore vijesti. Ne znamo što ćemo od jada, kazao je drhtavim glasom Marijan Petrinec (28). Na njegova trogodišnjeg sina Antonija u ponedjeljak je nešto iza 18 sati naletio automobil nedaleko od njihove obiteljske kuće u mjestu Risvica kod Kumrovca. Antonijev kum Tomislav Škvorc vozio je Antonija s majkom Nikolinom (22) na cijepljenje. Pri povratku ih je iskrcao na suprotnoj strani ceste od kuće. Zaustavio se. Antonijo i majka trebali su samo prijeći cestu i doći do dvorišta. Oboje su izašli, a majka se na tren nagnula u automobil kako bi izvadila još neke vrećice. Međutim, zaigrani Antonijo je bio nestrpljiv, otišao je iza auta te htio sam pretrčati cestu i doći do kuće. U tom trenutku na njega je naletio automobil kojim je upravljala žena (35). Automobil ga je snažno udario i odbacio na šljunčanu bankinu pokraj ceste.  Susjeda Dragica Fiket (39) čula je udarac i među prvima stigla do nesretnog djeteta. Ležao je pred ulazom u njeno dvorište.
- On se iskašljao i onda je još disao - kaže Dragica i sama potresena onim što je vidjela. Dodala je da su dječakovoj majci odmah morali dati injekciju za smirenje. Otac je u trenutku sudara bio kod kuće.
- Otac je još i viknuo: 'Pazi, auto’ iz kuće. Ali nije pomoglo. Bilo je prekasno - kaže još uvijek šokirana susjeda. Dječačića su odmah prebacili u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu. Na odjelu intenzivne njege je. Majka, otac i dječakov kum u čekaonici su proveli cijelu noć moleći se da njihov najdraži smogne snage i izbori se. Otišli su nakratko doma se presvući. No smiriti se ne mogu jer svaka sekunda je važna, a dječaku se stanje ne poboljšava. Ali roditelje nada ne napušta.
- Ima krvarenje u mozgu. Glava mu je natečena. Doktori su ga već operirali, ali sve je gore i gore. Ipak, nadamo se da će uspjeti - nastavlja otac Marijan. Majka Nikolina nije mogla ni progovoriti. Cijelo vrijeme je u čekaonici jecala i plakala. Nadu ne gube i ako se njihovu sinu barem malo stanje poboljša, kažu, spremni su ići u inozemstvo gdje će mu pomoći najbolji liječnici da se oporavi i da što prije zaboravi nesreću.

PROSLAVIO JE TEK TREĆI ROĐENDAN
Prije deset dana Antonijo je navršio tri godine. Mladim roditeljima on je jedini sin. Nikolina i Marijan zajedno su pet godina, a vjenčali su se prije tri kad su odlučili i njega imati. Oboje su prestrašeni.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • n04 30.09.2009.

    tuga..antonio je noćas izgubio bitku za zivot..:((( anđeo je otišao među anđele...:(((

  • stara50 30.09.2009.

    nedaj bože nikome.

  • innelli 30.09.2009.

    Što vam je ljudi? Ne okrivljujte tu jadnu majku. Vjerujte da se svakome može dogoditi da mu pažnja popusti na sekundu. Ne mora to biti u prometu. U kući, u dvorištu, u parku ... bilo gdje, postoji niz mogućnosti da se dogodi nekakva nesreća. Bože, daj snagu majci, a malenom oporavak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare