To je to što me zanima!

Otrovao se dimom: Ugušio se dok je spašavao papigu iz vatre

Muškarac (36) preminuo je u subotu u stubištu svoje zgrade u Novom Zagrebu nakon što se nagutao dima nastalog u požaru stvari u podrumu
Vidi originalni članak

Muškarac (36) preminuo je u subotu u stubištu svoje zgrade u Novom Zagrebu nakon što se nagutao dima nastalog u požaru stvari u podrumu. Vatrogasci i liječnici su ga reanimirali, no trovanje je ipak bilo preteško.

- Krenula sam do pekarnice nešto prije 8.00 sati ujutro. Otvorila sam vrata stana i dim mu je krenuo ulaziti u hodnik i sobu. Ništa se nije vidjelo. Zatvorila sam vrata i pozvala vatrogasce - rekla nam je jedna od stanara zgrade u Čalogovićevoj ulici s broja 15.

Gasitelji su na stepenicama između trećeg i četvrtog kata pronašli muškarca u nesvjesti, a kat ispod njegovu papigu. U isto vrijeme gasili su nagomilane papire, karton i namještaj koji je gorio u podrumu ispod stepeništa. Iako su muškarca odmah izvukli van do Hitne pomoći, brojni pokušaji masaže srca i umjetnog disanja nisu bili od pomoći. Vatrogasci su do kraja gašenja vatre i odimljavanja iz zgrade evakuirali još 12 stanara. Njih šest, među kojima su djeca, spustili su uz pomoć auto-ljestve, a ostalih šest izvukli su preko stubišta. Policajci su ogradili područje oko zgrade zbog očevida, dok su stanari čekali ispred.

- Stradao je jako dobar dečko, bio je jako vrijedan. Još ne znamo kako se uspio ugušiti - kažu stanari.

Iako do kraja izdanja očevid nije bio gotov, susjedi prst upiru u bivšeg susjeda koji je spavao ispod stepenica. Nakon smrti njegove majke, obitelj je prodala stan u prizemlju, a on je završio na ulici.

- Imao je ključeve šupe i ulaza te je spavao dolje. Nakon požara je pobjegao i traži ga policija - kažu susjedi.     

Idi na 24sata

Komentari 57

  • NikolaSimic 06.01.2019.

    Skoro dvije godine je prošlo od odlaska mog prijatelja,čovjeka divne osobe ... nadam se da postoji bolji svijet gdje sada jesi ... sjetim se često tebe ... LEGENDA OD ČOVJEKA MOJ M.B.

  • audiaturetalterapars 27.03.2017.

    Muškarac koji je umro je moj dobar prijatelj. Mladen je bio dobar, pošten, marljiv i hrabar. Uvijek si mogao računati na njega. Istina je da je imao papigu koju je jako volio i uzeo ju je sa sobom ali nije umro zbog nje. Umro je zato što je neka nula od čovjeka podmetnula požar i pobjegla. Ta nula se sad skriva i živi, pitanje je hoće li ga pronaći. Mladen je takav dobar išao pomagati drugim susjedima da se spase i otrovao se ugljičnim monoksidom. Uvijek je bio duša od čovjeka koja bi nesebično pomagala svima oko sebe. Ima obitelj i zaručnicu koji su shrvani od boli. Možda će kad malo dođu sebi vidjeti ovaj članak. Vidjeti će i komentare koje ste napisali i koji će ih sigurno jako rastužiti. Mladenova smrt je užasna tragedija, a ne povod za raspravu o kućnim ljubimcima.

  • čarli367 26.03.2017.

    Ipak je život čovjeka vredniji i važniji od ptice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare