To je to što me zanima!

Tragična sudbina: Smrdljivo smetlište njima je jedini dom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Smetlište najvećeg nigerijskog grada Lagosa jedini je dom brojnim siromašnim obiteljima. Smrad iz odlagališta i otvorenih kanalizacija ponekad je nepodnošljiv
Vidi originalni članak

"Kanta za smeće" nalazi se u nigerijskom gradu Lagosu gdje stanuju brojne obitelji kojima je to jedini dom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastoji se od limenih i drvenih koliba. Stanovnici kažu da je smrad ponekad toliko nepodnošljiv da se svi zatvore u svoje 'kuće' jer nitko ne može ostati vani da bi disao.

No, suprotno tome, grad Lagos ima i neke od najskupljih nekretnina na svijetu. Luksuzni dvosobni stan košta i više od milijun dolara.

Grad pokreće stambene projekte za ljude koji nemaju dom, ali napredak je spor.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • jorgovanjorgovan 28.08.2015.

    i sta me zaboli za Nigeriju, ima takvih i kod nas

  • Drug Tito 28.08.2015.

    Lani sam u Lagosu radio 2 miseca, zamislite smetlište grada od cca 20 milijuna stanovnika i na tropskoj vrućini. Užas, u nas općine nekad ratuju zbog deponija jer obično jedna odlaže smeće na području druge i radi se o relativno malim količinama a ovo dole je ajme meni.

  • nisam svoj 27.08.2015.

    a kod nas takmičenje čije dijete će imati bolje tenisice, trenerku, igračku, mobitel i to još od vrtića - haaaaloooo što će djetetu u vrtiću, osnovnoj školi mobitel ???? i da ne nabrajam sve od tehnike i onda se čudimo što su djeca ne zasita, što ne komuniciraju jer su stalno na kompu i sav razgovor se svodi na pet riječi !!! Djecu treba od malih nogu učiti skromnosti jer u trenu se život okrene, ostaneš bez posla, bolest i što onda ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare