To je to što me zanima!

Potonuo trajekt pun učenika, nestalo najmanje 300 putnika

Južna Koreja: Na trajektu su bili uglavnom učenici, a putovao je od Incheona prema otoku Jeju. Zasad je spašeno 164 ljudi, a još ne zna se što je uzrok nesreće
Vidi originalni članak

Trajekt na kojem je bilo 476 ljudi prevrnuo se u srijedu te je potonuo blizu obale Južne Koreje, a u tijeku je velika akcija spašavanja. Na trajektu su bili uglavnom učenici, a putovao je od Incheona prema otoku Jeju.

Poginulo je četvero ljudi, a njih gotovo 300 se smatra nestalima. Tamošnje vlasti javljaju kako je spašeno 164 ljudi, a ostalim putnicima spasioci su rekli da skoče u more i ondje čekaju spas, piše BBC. Deseci putnika su ozlijeđeni. 

U pomoć trajektu stigla su 34 broda i 18 helikoptera koji ljude izvlače iz mora. Predsjednica Južne Koreje, Park Geun-hye, izdala je naredbu da se pretraži cijeli trajekt kako nitko ne bi ostao na brodu.

Zasad se ne zna uzrok nesreće, a nakon spašavanja će obalna straža pokrenuti istragu. Putnici trajekta ispričali su kako je trajekt u jednom trenutku stao te se počeo naginjati. Ističu da su osjetili podrhtavanje, nakon čega su počeli tonuti.

Strahuje se da bi ova pomorska nesreća mogla biti jedna od najvećih u Južnoj Koreji u posljednjih 20 godina.  

Idi na 24sata

Komentari 28

  • ojdimidojdimi 17.04.2014.

    strašno........................

  • Dinamo21 17.04.2014.

    Tragedija je to.I tko će odgovarati za to jer mnoge obitelji su ostale bez svojih najmilijih.Tko ce nadoknditi tu tugu.

  • MichaelMonako 16.04.2014.

    Koja tragedija. Pretpostavljam da je trajekt pretovaren.Jadna djeca u tom ledenom moru.Nadam se da neće biti još mrtvih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare