To je to što me zanima!

Traže 9 milijuna eura: Oteli su suprugu norveškog milijunaša

Anne-Elisabeth Falkevik (68) nestala je prije deset tjedana. Otmičari za njeno puštanje traže otkupininu od 9 milijuna eura. Prijete nasiljem nad ženom ako se ne ispune njihovi zahtjevi
Vidi originalni članak

Norveška policija je potvrdila da je žena u kasnim šesdesetima oteta iz svog doma. Istraga traje od kraja listopada, no ona se provodi u tajnosti zbog "veoma ozbiljnih prijetnji".  Uskoro bi trebali obavjestiti javnost o detaljima slučaja.

Naime, Anne-Elisabeth Falkevik, supruga norveškog milijunaša, 172 najbogatijeg čovjeka u zemlji, oteta je u svom domu, 20 kilometara od glavnog grada Osla još prije deset tjedana.

Za njezino puštanje na slobodu otmičari traže devet milijuna eura, a zaprijetili su da će upotrijebiti i nasilje ako njezina obitelj ne ispuni njihove zahtjeve.

Ne postoje dokazi da je Anne-Elisabeth na sigurnom otkad je oteta. Policija je obitelji savjetovala da ne odgovori na zahtjev otmičara.

Inače, u ovoj bogatoj skandinavskoj zemlji ovakvi slučajevi su rijetkost jer je općenito u Norveškoj  nizak stopa kriminala.

Bogatstvo njezinog supruga Toma Hagena procjenjuje se na 174 milijuna eura. Novce je zaradio u svijetu nekretnina i energetike. Hagen posjeduje i 70 posto tvrtke Elkraft koja se bavi električnom energijom, a koju je osnovao 1992. godine.

Par je živio "povučenim životom" u Lorenskogu, mjestu pored Osla, a Tom Hagen, pišu norveški mediji, oduvijek je bio čovjek nesklon medijima.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • rearea22 10.01.2019.

    Prije 10 dana? A u expressu je oteli prije tri mjeseca. Svašta

  • pero djetlić 123 09.01.2019.

    Ako je to ova naslici dal bu on milion samo da ju ne vraćaju

  • NivesG 09.01.2019.

    To je za nas obične smrtnike velika suma a za njega možda nije. On to zaradi za mjesec dana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare