To je to što me zanima!

Traže ih: Somalski pirati oteli su brod sa 8 članova posade?

Somalske pirate sumnjiči se da su oteli tanker koji plovi pod zastavom Šri Lanke nakon što je brod poslao poziv u pomoć, ugasio sustav za praćenje i promijenio pravac prema somalskoj obali
Vidi originalni članak

Vjeruje se da se na brodu Aris 13 u vlasništvu Dubaija nalazi osam članova posade, rekao je John Steed iz udruge za pružanje pomoći Oceans Beyond Piracy.

Steed, nekadašnji britanski pukovnik, radio je na problemu piratstva gotovo jedno desetljeće i u bliskom je kontaktu s pomorskim snagama koje tragaju za brodom.

Ako se incident potvrdi, radilo bi se o prvoj otmici trgovačkog broda somalskih pirata nakon 2012.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • x00x 14.03.2017.

    uvijek me fasciniralo do kud profit ide... znaci ides kroz zornu u kojoj vladaju pirati al neces platiti naoruzanu pratnju broda neg stavis vodene topove i zicu i nadas se da bas tvoj brod nece ... ak budu, a jbg taj si manjak nadoknadio na brodovima koji su prosli... a mornare ko j...

  • Tarzanova mama 14.03.2017.

    Sve je to zarada za velike sile.Malo potplate te pirate da rade nered tamo pa da mogu te zastitarske tvrtke zaradivat novac na osiguranju brodova dok prolaze kroz rizicbo podrucje.A pomorci moraju milion check lista ispunit odnosno birokraciju kojoj se ne nazire kraj sto im uvodi IMO organizacija.Tolko tih gluposti uveli da jos malo pa se nece moc na wc otic bez da ne ispunis check listu kako treba guzicu na skoljku namjestit.

  • freedom4all 14.03.2017.

    Ajde neka napadnu neki Ruski brod..:D

Komentiraj...
Vidi sve komentare