To je to što me zanima!

Traže najboljeg orača Hrvatske koji ide na svjetsko prvenstvo

Orači se natječu u dvije kategorije, ravnjak i premetnjak. Najbolji orač Hrvatske borit će se na svjetskom natjecanju u oranju iduće godine u Biogradu na Moru.
Vidi originalni članak

Na farmi PPK Šumbar u subotu je počelo deveto državno natjecanje u oranju. Najboljeg traže među 34 orača iz 17 domaćih udruga. Iako je najavio, natjecanje nije otvorio ministar Petar Čobanković. Umjesto njega to je učinio Tugomir Majdak iz Ministarstva poljoprivrede i potpredsjednik Svjetske organizacije orača.

Poznato je da ispravno oranje utječe na bolji prinos usjeva. Orači se natječu u dvije kategorije, ravnjak i premetnjak. Na farmu Šumbar je pristigao veliki broj domaćih gledatelja koji bodre orače, ali i iz Slovenije, Austrije, Srbije, Kosova, Vojvodine. Proglašenje pobjednika biti će večeras na Danima piva. Najbolji orač Hrvatske borit će se na svjetskom natjecanju u oranju iduće godine u Biogradu na Moru.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • vujca35 04.09.2011.

    u Biogradu??? na moru??? a lijepe nam Podravina i Slavonija???? svasta se moze danas orati,jel???

  • pinkis_1 04.09.2011.

    ljudi zele reci, i da biograd ima oranica, to nije ni priblizno sta ima slavonija. takvo natjecanja je valjda logicno organizirat u mjestu koje je reprezentativno za ono u cemu se natjeces. znaci, istocna slavonija di su table ko cijela zadarska zupanija. e al tamo nema mora. ma ovo je jos jedan dokaz koliko je slavonija postala šu*pak hrvatske.

  • mališa 03.09.2011.

    E moja slavonijo, sad vidiš koliko vrijediš i koliko si cjenjena. nemoš biti ni domačin svjetskom prvenstvu u oranju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare