To je to što me zanima!

Nautičar s jedrilice pao u more, potraga se nastavlja u nedjelju

Žena koja je bila na jedrilici je dojavila da plovilo pluta bez nadzora i da je muškarac nestao. U trenutku nesreće jedrilica se nalazila oko 7,5 nautičkih milja sjeverozapadno od otoka Visa
Vidi originalni članak

U splitskom je akvatoriju su tražili nestalog hrvatskog državljaninom koji je nešto prije dojave u 16,45 sati u subotu pao s jedrilice hrvatske zastave u more pri pokušaju razvijanja jedra s obzirom da je pogonski stroj jedrilice havariran, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Žena koja je bila na jedrilici je dojavila da plovilo pluta bez nadzora i da je muškarac nestao. U trenutku nesreće jedrilica se nalazila oko 7,5 nautičkih milja sjeverozapadno od otoka Visa. Jedrilicu i ženu su kasnije našli i oteglili plovilo u Maslenicu. 

Pomorska policija Split u potragu za muškarcem je angažirala jedno policijsko plovilo iz Visa koje je muškarca tražilo u suradnji sa plovilima LK Split.

Potraga u subotu je uključivala i helikopter Obalne straže RH te zrakoplov tipa 'Pilatus'.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC-Rijeka) uputila je obavijest o trajanju potrage svim sudionicima u pomorskom prometu koji prolaze tim područjem nakon čega su se potrazi odazvali ribarski brod Marc i tanker Astella.

Vremenski uvjeti na moru su bili nepovoljni. Potraga je prekinuta zbog mraka i nastavlja se u nedjelju. 

 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Glavinaadriana 13.08.2017.

    To je bosanac iz Toronta iznajmio jedrilicu 3 dana sa ljubavnicom dok mu je zena bila u Maloj Dubi. Rekao je da ide u posjetu sestri u Zadar

  • Tide 13.08.2017.

    Nije more hladno, mogao bi preživjeti nekoliko dana, još ako mu je kiša padala.

  • naomi-1 13.08.2017.

    Ta tvoja barka mala.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare