To je to što me zanima!

Traže ostavku ministra čija su djeca dobila hrvatske stipendije

Troje djece BiH ministra dobilo je mjesečne stipendije od po 1.200 kn za socijalno ugrožene studente za vrijeme studiranja u Hrvatskoj iako su primanja njihova oca višestruko veća od navedenog minimuma
Vidi originalni članak

Oporbena politička stranka HDZ 1990. pozvala je u četvrtak na smjenu ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije (HBŽ) Darinka Mihaljevića (HDZ BiH) nakon što je utvrđeno da je njegovih troje djece nezakonito dobilo stipendije za socijalno ugrožene studente u  Hrvatskoj, nakon čega je on vratio novac u hrvatski državni proračun.

'- Od predsjednika vlade HBŽ tražimo da ministra razriješi dužnosti jer je ministar svojim postupcima dobro pokazao kakav mu je moral i ne vjerujemo da će ostavku podnijeti sam' - priopćeno je iz HDZ 1990.

Rekli su kako veliki broj sugrađana "jedva spaja kraj sa krajem te nisu u stanju školovati svoju djecu". 

Po istim navodima ministar je potkradao hrvatsku državu. 

Troje djece ministra Mihaljevića prijavilo se i dobilo mjesečne stipendije od po 1.200 kuna za socijalno ugrožene studente za vrijeme studiranja u Hrvatskoj iako su mjesečna primanja njihova oca višestruko veća od navedenog minimuma.

Mihaljević je u četvrtak uplatio novac u hrvatski proračun.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • ryba 03.11.2017.

    Ovo što se dešava (od dobivanja stipendije, vraćanja dobivenog novca, do zahtjeva za smjenom) se u Hrvatskoj ne bi moglo desiti. U stvari, čini se da su Bosanci (makar bili i hadezovci) pošteniji od Croata.

  • POTPEC 03.11.2017.

    Ostavke onih koji su im odobrili stipendije kao i ostavka ministra djece. Uz ostavke nakon šta je ministar vratio dobiveni novac, još mu narediti i da vrati zateznu kamatu od 50%, zbog korištenja istog. Istu kaznu pojedinačno dati i onima koji su kredit odobrili u Hrvatskoj. Jedino bi tako pravda bila bar malo zadovoljena..

  • plavi cvijet 03.11.2017.

    To je to. Kad netko sebe nazove velikim Hrvatom onda valjda po tome ima pravo osiromašiti male Hrvate i hrvatsku državu. Puno je takvih nažalost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare