To je to što me zanima!

Traže se lopovi: U Slavoniji hara banda koja krade herbicide, pesticide, mineralno gnojivo...

Lopovi su iskoristili vrijeme oko sjetve kad su skladišta i agrotrgovine pune skupocjenih sredstava za zaštitu bilja. Tvrtka PPK Valpovo zato nudi 2500 eura nagrade za informaciju koja će pomoći oko uhićenja
Vidi originalni članak

Dva maskirana lopova upala su 5. travnja u dvorište PPK Valpovo u Brođancima nedaleko od Osijeka. Vjerojatno su znali kako je cijelo područje pokriveno nadzornim kamerama koje ne ometa niti mrkli mrak te su na glave navukli fantomke. 

POGLEDAJTE VIDEO: Lopovi haraju Slavonijom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nisu ih zanimali traktori niti ostali skupi strojevi već su oprezno odšetali u skladište, obili su bravu i ušetali. Koliko su dobro bili informirani govori i činjenica da su jako brzo došli do mjesta gdje tvrtka odlaže zaštitna sredstva za poljoprivredu. S obzirom na to da su našli plijen, jedan od lopova dovozi automobil koji je vukao natkrivenu prikolicu. Prema snimci, najvjerojatnije se radilo o starijem modelu Volkswagen Passata. Prije nego je itko stigao reagirati, utrpali su plijen i pobjegli.

-  Opisanim kaznenim djelom počinjena velika materijalna šteta, a policijski službenici provode kriminalističko istraživanje sa ciljem otkrivanja počinitelja - potvrdili su nam iz PU osječko-baranjske.

S obzirom na veliku vrijednost sredstava, odnosno štetu koja je nastala PPK Valpovo, kako doznajemo odlučili su pomoći policiji u potrazi. Žele nagraditi čovjeka, ako njegove informacije dovedu do uhićenja lopova, s 2500 eura.

Gotovo identična situacija zabilježena je dva tjedna ranije i to u okolici Belog Manastira. Lopovi su provalili u tvrtku u Bolmanu te na isti način iz skladišta ukrali veliku količinu herbicida. Policija je napravila očevid, dokumentaciju poslala državnom odvjetništvu te intenzivno tragaju za lopovima. 

Mjesec dana prije ove krađe, lopovi su s 11. na 12. veljače u mjestu Crnac, između Slatine i Donjeg Miholjca, provalili u poljoprivrednu ljekarnu Agroland. Ukrali su veliku količinu mineralnog gnojiva i nestali.

Posljednja veća krađa zabilježena je na području PU bjelovarsko-bilogorske u mjestu Grabik. Ondje je lopov iz podruma kuće nekoliko desetaka litara sredstva za zaštitu usjeva. Šteta samo za to je veća od 5000 eura.

Policija savjetuje sve poljoprivrednike da paze na svoja zaštitna sredstva, drže ih pod ključem i osiguraju prostor skladištenja. Sva sumnjiva ponašanja, kao i nezakonitu prodaju, mogu prijaviti na 192.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • majmunaš 11.05.2023.

    To će prodavati na crno, neće biti teško ući u trag.

  • Josipa R 11.05.2023.

    Bilo bi ludo da dalmoši kradu herbicide, pesticide, mineralno gnojivo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare