To je to što me zanima!

Traži ih Interpol: Tinejdžerice su otišle u Siriju u "Sveti rat"?

Djevojke su rođene u Austriji, a njihove obitelji su porijeklom iz Bosne. Sabina (15) i Samra (16) su zadnji put viđene u Istanbulu, a nakon toga im se gubi svaki trag
Vidi originalni članak

Interpol traži dvije tinejdžerice iz Austrije Sabinu Selimovic (15) i Samru Kesinovic (16). Djevojke su nestale 10. travnja, a mediji u Austriji i Njemačkoj pišu kako se sumnja da su otišle u Siriju kako bi se kao "božje ratnice" pridružile fanaticima. Prema pisanju Kurira dosad je potvrđeno da su djevojke istog dana otputovale avionom u Istanbul. Tamo im se gubi trag. 

Navodno su ostavile pismo u kojem piše: "Na pravom smo putu. Idemo u Siriju, boriti se za Islam. Opet ćemo se sresti u raju".  Na Facebooku su navodno napisale da se ne boje smrti i da im je smrt cilj. Pojavile su se i informacije da su se u međuvremenu udale i da sa svojim muževima žive u kampu za trening boraca, vjerskih fanatika. Daily Mail je objavio fotografije na kojima su navodno tinejdžerice odjevene u burku. Austrijski mediji pišu kako su djevojke u Beču upoznale Ebu Temja koji je jedan od najradikalnijih islamista u Europi. Obitelji djevojaka su očajne.

- One nisu napisale te poruke, to je napisao netko drugi - rekao je Sabinin ujak dok je njezin otac pozvao sve da im pomognu pronaći kćer. Obitelji djevojaka su porijeklom iz Bosne. U Austriju su otišli prije rata, gdje su djevojke kasnije rođene, piše Bild.     

Idi na 24sata

Komentari 363

  • PokajanjeSlužbeni Profil 07.05.2014.

    Islam je u centru pažnje u posljednjih nekoliko godina i mnogo se govori o istom. Naime, da bi mogli raspravljati o temi islam, moramo imati neko osnovno znanje o tome. Osnov islama je Kur'an. Pročitajmo ga. Ovdje ga možete besplatno naručiti: http://pokajanje.com/najljepsipoklon/

  • Vuk 107 brigada Valpovo 21.04.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Deanmartin 20.04.2014.

    nek svi idu, bit ce vise radni mjesta

Komentiraj...
Vidi sve komentare