To je to što me zanima!

'Tražimo da zamrznu tečaj za kredite u švicarskim francima'

Inzistirat ćemo na konačnom rješenju. Upozorili smo ministra na zlouporabu valutne klauzule i na moguće nemire. Upozorenje je shvatio ozbiljno, kažu u Udruzi
Vidi originalni članak

Udruga Franak je u četvrtak na svom Facebook profilu objavila da su odradili sastanak s ministrom financija Borisom Lalovcem.

- Odlučno smo inzistirali na rješavanju našeg problema. Išlo se u dva smjera, tražili smo kratkoročno rješenje kako bi se zamrznuo današnji tečaj (6,39 kuna) za CHF kredite na određeno vrijeme, do donošenja trajnog zakonskog rješenja. Inzistirat ćemo na takvom dugoročnom rješenju svim snagama - objavila je Udruga Franak.

Napominju da su događanja u četvrtak dokaz da su njihova upozorenja o valutnom riziku bila istinita

- Propustilo se ranije djelovati od strane institucija. Bez obzira na prošlost, sada ćemo inzistirati na konkretnom i konačnom rješenju. Upozorili smo ministra na zlouporabu i manipulaciju valutne klauzule i na moguće socijalne nemire. Upozorenje je shvatio vrlo ozbiljnoVečeras ćemo u udruzi imati sastanak aktivnih članova s ekonomskim i pravnim stručnjacima, kako bi uobličili svoje zahtjeve prema Ministarstvu financija. Sutra ćemo s tim zahtjevima ići prema svim institucijama. Na press konferenciji u 11 sati ćemo iznijeti svoje zahtjeve u javnost - objavila je Udruga Franak.

Jedna saborska zastupnica se učlanila u Udrugu Franak

Istovremeno pojavio se još jedan post na njihovoj Facebook stranici u kojem navode da im se javila jedna saborska zastupnica (kojoj nisu objavili ime), te je izrazila namjeru da na sljedećoj sjednici Hrvatskog sabora u srijedu na aktualnom satu postaviti pitanje premijeru vezano za njihovu problematiku i da predstavi mjere koje Udruga Franak predlaže. 

- Spomenuta saborska zastupnica se danas i učlanila u Udrugu Franak - objavila je Udruga.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • ljubica ljubičica_1 16.01.2015.

    Nemate nikakve šanse.Nikako zamrzavanje neće biti .Znali ste ušta ulazite čim dignete kredit. To je rizik.Zar mislite da će banke pristat na vaše uvjete.Vjerujte NEĆE.

  • Ivana 66 16.01.2015.

    Ovo ce ljude otjerat u grob. Ovo je nesto najgore, a kredit u svicarcima, mislim da ljudi proklinju dan kada su ga podigli.

  • RadePlesa 16.01.2015.

    A danas tecaj jos skocio,toliko o zamrzavanju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare