To je to što me zanima!

'Treba cijeniti odricanja koja su podnijeli građani u Hrvatskoj'

Predsjednik Ivo Josipović je zaključio kako će građani živjeti bolje kada Hrvatska ojača gospodarstvo, što je teška zadaća u kojoj Vlada ima njegovu potporu
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović je u subotu u sklopu tradicionalne kave s građanima na Pantovčaku istaknuo kako treba cijeniti odricanja koja su hrvatski građani podnijeli zbog gospodarske krize. Zaključio je kako će građani živjeti bolje kada Hrvatska ojača gospodarstvo, što je teška zadaća u kojoj Vlada ima njegovu potporu, piše HRT.

- Sad imamo jednu novu stranicu, naše europsko članstvo koje nam pruža priliku - ne daje odgovor na sva pitanja - a na nama je da ju iskoristimo, rekao je Josipović, te dodao da pritom ne misli samo na sredstva iz europskih fondova koji su, kako je rekao, samo jedan aspekt. Ali ta utakmica, u kojoj neće biti lako, prilika je da dobre stvari koje imamo, ono najkvalitetnije što Hrvatska ima, ponesu Hrvatsku u jedan gospodarski uzlet - rekao je Josipović.

Predsjednik je opovrgnuo da je zbog izmjena Zakona o obrani te o službi u Oružanim snagama RH narušen odnos njega i premijera Zorana Milanovića. Opovrgnuo je i navode kako je tražio da mu se tim izmjenama kao vrhovnom zapovjedniku OS RH osiguraju veće ovlasti. 

Josipović se osvrnuo i na pismo Udruge "U ime obitelji", u kojem ga mole da javnosti i državnoj vlasti pojasni značenje referenduma o unošenju u Ustav odredbe da je brak zajednica žene i muškarca. Istaknuo je kako nije potrebno da ga bilo koja udruga gura na javnu scenu na taj način.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • daljinac 09.06.2013.

    i ja sam zaključio da što duže jedem to sam manje gladan !

  • Mara100 09.06.2013.

    Mi ćemo se i dalje odricati(sigurno nam neće padati tešo ako se vide rezultai) smo da se pojave pošteni i pravedni ljudi koji će znati ojačati ovu Hrvatsku.

  • NeNormalan 09.06.2013.

    Pogotovo treba cijeniti odricanja vas političara, suze mi teku. Možda bi mi gologuzi Hrvati trebali organizirati neku humanitarnu akciju da vam se pomogne, ipak dolazi ljeto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare