To je to što me zanima!

'Treba izbjeći kaos, Brexit se može odgoditi za par tjedana'

Takav neuređeni Brexit bez sporazuma bio bi katastrofalan za britansko gospodarstvo, a naštetio bi i Europskoj uniji, rekao je Antonio Tajani, dodavši da bi on bio sretan da Britanija ostane u EU.
Vidi originalni članak

Ključno je spriječiti Britaniju da iziđe iz Europske unije na neuređen način, rekao je u subotu predsjednik Europskoga parlamenta Antonio Tajani njemačkim medijima, dodavši kako se datum Brexita, određen za 29. ožujka, može odgoditi za najviše nekoliko tjedana.

Zastupnici u britanskom parlamentu trebali bi u utorak drugi put glasovati o planu Therese May za izlazak Britanije iz EU. May je rekla da će, doživi li njezin plan poraz, zastupnici moći u srijedu i četvrtak glasovati o tome žele li napustiti EU bez sporazuma ili zatražiti kratku odgodu Brexita.

EUROPSKA UNIJA V. Britaniji nude "jednostrani izlazak" iz carinske unije

"Sada je bitno izbjeći najveću pogrešku - kaotičan Brexit bez ikakvog sporazuma", rekao je Tajani u intervjuu za novinare medijske grupe Funke, koji bi trebao biti objavljen u subotu.

Takav neuređeni Brexit bez sporazuma bio bi katastrofalan za britansko gospodarstvo, a naštetio bi i Europskoj uniji, rekao je Tajani, dodavši da bi on bio sretan da Britanija ostane u EU.

Tajani je rekao da bi politička deklaracija o Brexitu možda mogla biti nešto jasnije formulirana, ali je odbacio mogućnost promjene sporazuma o povlačenju, posebno u pogledu Sjeverne Irske.

"Uvjeren sam da se datum izlaska može odgoditi najviše za nekoliko tjedana - s kraja ožujka najkasnije do početka srpnja", rekao je.

NEIZVJESNO Britanski parlament glasuje o sporazumu o Brexitu u utorak

Tajani je rekao da će Britanija morati dati razloge za odgodu njezina izlaska iz EU, kao recimo u slučaju novih izbora ili novoga referenduma.

"Oni su odlučili izići - to je njihov problem, a ne naš", dodao je.

Tajani je rekao da će odlazak Britanije iz EU odvratiti ostale zemlje od napuštanja bloka i dodao: "Moramo mijenjati Europsku uniju, ali moramo se držati na okupu."

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Major Gašpar 09.03.2019.

    Engleska sa brexitom tone nazad u srednji vijek pa sve firme najavljuju odlazak iz zemlje tisuće ljudi je je već sada bez posla ostalo unazad mjesec dana !!!!

  • čoviksjuga 09.03.2019.

    Imperijalisti se prešli oko Brexita i sada odugovlače ne bi li isprovocirali novi referendum kako bi ostali u EU, jer će bez nje totalno potonuti,

  • Dbx17 09.03.2019.

    CroExit

Komentiraj...
Vidi sve komentare