To je to što me zanima!

Treba li zabraniti pušenje na javnim mjestima u RH?

Ako u skoroj budućnosti uđemo u Europsku uniju, morat ćemo živjeti po 'zapadnjačkim' pravilima. Treba li zabraniti pušenje u javnim prostorima?
Vidi originalni članak

Gotovo sve stranke u Hrvatskoj zalažu se za zabranu pušenja na javnim mjestima. Međutim zakon, na kojem se radilo prošle godine, a prema kojem bi se pušenje potpuno zabranilo u javnim prostorima prije izbora je naglo dobio crveno svjetlo. Susjedna Slovenija nedavno je uvela zakon kojim se zabranjuje pušenje u ugostiteljskim objektima te se time još više približila "velikoj europskoj obitelji". Pušenje je među prvima u Europi zabranila Republika Irska, a na nju su se ugledale Italija, Norveška, Finska, Island, Malta, Njemačka i Velika Britanija. Uskoro će to učiniti i liberalna Nizozemska te Austrija. U Hrvatskoj su u više navrata poskupjele cigarete što se pokazalo djelomično učinkovito, no ipak nije riješilo problem smanjenja oboljenja od raka pluća. Ako u skoroj budućnosti pristupimo Europskoj uniji, i mi ćemo se morati odreći "zadimljenog raja", što će mnogim Hrvatima teško pasti.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • chacho 03.12.2007.

    a i cigarete treba napraviti bez ovih 54.345 otrovnih i kancerogenih tvari koje izazivaju škampe na organima... sve je to zavjera multinacionalnih kompanija u utrci za što većim brojem ovisnika i što većom lovom. Evo ja im svaki dan pljunem 30-45 čuna a dionica nigdje... Čista navlakuša, i ja popušio. Al\' to se isto već ZNA SE... :-)

  • chacho 03.12.2007.

    Legalizirati ćemo javno pushenje u autima, grubo je vidit dvoje starih ljudi u parku na klupici, dida sjedi i gledi a bakica pushi a zubalo je umjetno...ljakfuj...

  • Bijela13 30.11.2007.

    onaj koji nepuši nezna koliki je užitak zapaliti cigaru nakon dobrog obroka, nakon dobrog seksa, uz kavu i popodnevni trač...onj koji misli da će nam zabraniti da pušimo vara se....manje ubija moja zapaljena cigara od tvornickog dima, od ispusnih plinova iz auta, od pokusa kojma se testiraju oružja, od radijacije koja vas okružuje na svakom koraku, od automobila koji okolo gaze ljude.... da ne nabrajam dalje....o bolestima koje navodno izazivaju cigare..hm..genecki su već određene.....to govorim kao asmatičar i strastveni pušac....a evropska unija...može otići...u....k.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare