To je to što me zanima!

Treba samo prošetati: Kava na Jadranu ne mora biti skupa...

Istražili smo gdje domaći piju kavu u mjestima za koja tvrde da su za Hrvate preskupa. Pokazalo se da nisu sve cijene strašne. Kava se može pronaći za devet kuna
Vidi originalni članak

Libertina je kultni kafić u Dubrovniku unutar zidina. Pet metara je od Straduna, a kava stoji devet kuna pa ne čudi da u njega dolaze Dubrovčani, ali i glumci tijekom Dubrovačkih ljetnih igara.

Inače obična kava stoji 23 ili 25 kuna, koliko je u Caféu Festivalu na početku Straduna.

- U Festivalu je i zimi skupo, a nema ni popusta za nas domaće - rekao je Dubrovčanin.

U Splitu će 60 kuna potrošiti par koji u kavani Lvxor popije kavu (24 kune) i Coca-Colu (30). Cijenu podižu čast da se sjedne na carski Peristil i uživa u pogledu na katedralu svetog Duje.

U kultnoj konobi Tri volta, koja se danas zove Zalogajnica Dioklecijan i također je unutar Dioklecijanove palače, ista narudžba je gotovo triput jeftinija. Ni 50 metara zračne linije dalje od Lyxora kava stoji sedam, a Coca-Cola 14 kuna, no do zalogajnice treba znati i doći uskim splitskim kalama. Tamo je najviše domaćeg “svita”, a otkrivaju je i stranci kojima su pristupačne cijene hrane pripremljene od domaćih namirnica po starim receptima važnije nego prestiž luksuznog Lvxora, čije ime ipak svi izgovaraju sa slovom “u”, a ne “v”.

U Vodicama na rivi, u kafiću Makina, kava je 10, a Coca-Cola 23 kune. To je popularno mjesto kamo mnogi zalaze zbog dobre glazbe. Domaći su radije u stotinjak metara udaljenoj Viradi, koja je također na rivi, kava je tamo devet kuna, a Coca-Cola 19.

U Zadru, nekoliko desetaka metara od Morskih orgulja i Pozdrava Suncu, je Caffe bar Brazil. Ima terasu pod stablima, s pogledom na sve popularnije znamenitosti gdje se ujutro pije kava, a i popodne je teško pronaći slobodno mjesto. Coca-Cola stoji 25, a espresso 11 kuna. U Varošu, 500-tinjak metara od Brazila, je Arkada. U hladu platana Coca-Cola je 11, a espresso šest kuna.

U Puli su razlike najmanje. Rustico bar Pula kultni je kafić na Giardinima. Kava je sedam, a Coca-Cola 17 kuna. Malo dalje, u kafiću Uliks, koji je također u centru, Coca-Cola je 19, a kava osam kuna. Slične cijene su i u Boleru, osam i 17 kuna.

U Poreču je najskuplje u ulicama koje vode prema znamenitoj Eufrazijevoj bazilici. U Casablanci kava stoji 15, a Coca-Cola 30 kuna. Pogled je na prolaznike i gužvu. Puno bolji pogled, na more i jahte, u kafiću je General lounge na rivi. Tamo je kava 11, a Coca-Cola 26 kuna. Na najjeftiniju kavu treba otići malo izvan Poreča, u industrijsku zonu, kraj centra za tehnički pregled vozila u kafiću Remont. Kratki espresso je sedam, a Coca-Cola 15 kuna. No pogled je na parkiralište. 

Idi na 24sata

Komentari 396

  • md1 16.08.2019.

    stvarno ga se.r.te , svaka roba ima svog kupca , ima jeftinih i skupih mjesta na obali , tko nema novaca ide u jeftinija , popularna predivna plaža Baška , otok Krk , u mjestu se može popiti piva za 12 kn ( 3 m od mora ) , pojest veliki hamburger za 25 kn ( odrasli se najede ) , jedan od najboljih restorana nas 9 ( 5 odraslih i 4 djece ) , s pićem , večera 650,00 kn , sve se može naći jeftinije nego u ZG , normalno ima i puno skuplje za one koji mogu potrošiti više , ja mogu ali ne želim , sve ih poznam i odlično mi je kod ovih s nižim cijenama

  • dugoselac 15.08.2019.

    Dobra fora kaj da je popijem na kiosku i pivu pred dućanom pa dotrčim na rivu....dok je još okusa u ustima.....

  • zaokica 15.08.2019.

    hvala na korektnom opisu i to je istina...prosetaj i popij i pojedi ...po normalnim cijenama e pa hoces pogled i kavicu onda plati svugdje u svijetu je tako

Komentiraj...
Vidi sve komentare