To je to što me zanima!

Trebaš posao? Ništa lakše, nazovi ministra Mlakara

Trebaju rezati državnu upravu, a misle zaposliti 607 novih ljudi. To bi sve državni proračun opteretilo za gotovo 60 milijuna kuna na godinu
Vidi originalni članak

S jedne strane Vlada najavljuje smanjenje broja zaposlenih u državnoj službi za minimalno pet posto, a s druge radi planove novog zapošljavanja. Ove godine plan im je zaposliti 607 novih ljudi, što će proračun opteretiti za 60 milijuna kuna na godinu. Opravdanje su i ovog puta poslovi vezani uz prilagodbu Europskoj uniji. Plan zapošljavanja izradilo je Ministarstvo uprave, a složilo se Ministarstvo financija. Za provedbu europskog programa pomoći IPA posao bi trebalo dobiti 145 službenika, a 462 su predviđena za rad na poslovima vezanim uz izvršavanje obveza prema EU, piše u planu ministra Davorina Mlakara. Novi ljudi trebali bi se rasporediti po ministarstvima, Vladinim uredima i državnim zavodima. Za Ministarstvo pravosuđa planirano je 222 novih ljudi, a Državna geodetska uprava trebala bi dobiti 60 službenika.
- Stvarno popunjavanje radnih mjesta izvršit će se isključivo u skladu s financijskim mogućnostima. Izrada plana ne znači da će se sva planirana radna mjesta i popuniti - pravdaju se u Mlakarovu ministarstvu. Ističu da su sva državna tijela dužna prije nego što raspišu natječaje ispitati mogućnost preraspodjele poslova unutar postojeće organizacije, ali i premještanja službenika iz drugih tijela. Sindikalac Siniša Kuhar smatra da je Vlada prvo trebala iskoristiti ljude iz mnogih agencija. Preambicioznim za Vladu pokazao se i plan da do 1. lipnja država vrati sve svoje dugove prema gospodarstvu. Novi je plan da će se kontinuirano pratiti likvidnosti i plaćaju li se obveze u roku od 60 dana. Cilj je i smanjiti rok na 45 dana od 2011. godine.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • casio 25.05.2010.

    Izabrao ih je narod DVAPUT.Prema tome to je volja Hrvatskog naroda . On ZELI da da pljačkaju. Mi tu ništa ne možemo.

  • be yourself 25.05.2010.

    go... jedna bezobrazna, kako ih nije sramota, sveće će sje... samo da im rodijak iz bosne dobije poso

  • sinke 25.05.2010.

    opet će se zaposliti hrpa bosnohezegovnaca....

Komentiraj...
Vidi sve komentare