To je to što me zanima!

Presude za pedofiliju: Trener i svećenik proglašeni su krivima

Sandusky je optužen da je tijekom četrnaest godina zlostavljao najmanje desetoricu dječaka. Monsinjor William Lynn kriv je za prikrivanje pedofilije u Katoličkoj crkvi
Vidi originalni članak

Dvije važne presude u velikim slučajevima pedofilije u SAD-u, i to obje isti dan i u istoj državi - Pennsylvaniji. 

Bivši trener momčadi američkog nogometa na sveučilištu Penn State, Jerry Sandusky (68) proglašen je krivim za spolno zlostavljanje desetorice dječaka. Sandusky je optužen da je tijekom četrnaest godina, između 1994. i 2008., spolno zlostavljao najmanje desetoricu dječaka, čak i svog posvojenog sina, među kojima su neki bili vrlo mladi. 

Bivši trener je izradio program namijenjen djeci iz siromašnijih obitelji i tako je vrbovao svoje žrtve. Žrtve, koje su danas odrasli muškarci na suđenju su svjedočili kako ih je trener dirao pa i silovao.

Sandusky tijekom suđenja nije pokazivao nimalo osjećaja. Prijeti mu kazna od 156 godina zatvora.

Krivim je proglašen i monsinjor William Lynn, inače najviši je dužnosnik Katoličke crkve u SAD-u. On nije izravno zlostavljao djecu, ali je prikrivao pedofiliju. Svećenike osumnjičene za zločine protiv djece premještao je među brojnim župama, a kada su ponavljali zločine, Lynn je to opovrgavao. Svećenikov odvjetnik tvrdi kako je njegov klijent žrtveno janje, nikako jedini odgovoran.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • astor35 24.06.2012.

    O admine tu si,de brisi i ovaj,ovaj isto ne gleda u smjeru u kojem gledaju ovce kakve vi volite,sramite se!!!!!!

  • biio 24.06.2012.

    popa je trebalo objesit prikrivanje je gori zločin od pedofilije. to znači da je prešutno podržavao sto njegove kolege rade. Nije ni čudo što nas zovu ovcama a nekima izgleda stavljaju noge u čizme kao i četveronožnim ovcama. A trener će imati mnogo fanova koji će na njemu štošta trenirat.

  • someral 23.06.2012.

    nista se vise neprica o onom nasem sveceniku koji je onoliku djecu u bibinju zlostavljo

Komentiraj...
Vidi sve komentare