To je to što me zanima!

Trgovina organima: Nigerijac i Thaqi surađuju i s Hrvatima?

Udruga liječnika optužila je Rochasa Okorochu, milijardera i guvernera savezne države Imo, za trgovinu organima koju je organizirao u suradnji s Thaqijem, ali i dužnosnicima Turske i Hrvatske...
Vidi originalni članak

Udruga liječnika Nigerije optužila je Rochasa Okorochu, milijardera i guvernera savezne države Imo, za trgovinu ljudskim organima u Nigeriji koju je organizirao u suradnji s bivšim premijerom Kosova Hashimom Thaqijem, ali i dužnosnicima Turske, Hrvatske i drugih zemalja, objavila je nigerijska informativna agencija Naij.

- Prvi put u povijesti jedna Vlada sudjeluje u trgovini organima. Vlada države Imo služi se državnim medicinskim institucijama kako bi trgovala organima - rekao je čelnik Udruženja Philip Njemanze.

On kaže da je guverner Imoa nedavno putovao u Tursku, na Kosovo, u Hrvatsku, Južnu Ameriku te i azijske zemlje. O trgovini organima kao biznisu svjedoči i gradnja čak 27 novih bolnica u državi Imo. 

- To je međunarodna mreža na čelu s Okorochom u Nigeriji. Bivši premijer Kosova na čelu je trgovine organima u Europi, a Okorocha je njegov prijatelj - rekao je Njemanze.

Vlada Imoa tj. njezin glasnogovornik Sam Onwuemedo priopćio je da su te optužbe "stara priča kojom su se već bavile nigerijske sigurnosne službe".

Priču u trgovini organima na Kosovu prva je iznijela bivša haaška tužiteljica Carla del Ponte. U svojoj knjizi piše kako je 1999. od novinara doznala da je oko 300 Srba i drugih nealbanaca bilo oteto i prevezeno u Albaniju gdje su im vadili organe koje su kasnije distribuirali u europske klinike. 

Vijeće Europe, u svom izvještaju iz 2010., za organizaciju otimanja ljudi i trgovine ljudskim organima okrivilo je Hashima Thacija i tzv. Dreničku grupu, ekstremnu frakciju Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Idi na 24sata

Komentari 48

  • lux. 10.02.2016.

    Doživljavam Kosovo kao međunarodno povlaštenu pokrajinu, državu ili što već je. Mislim da je to nepošteno čak i prema Srbiji i već mi ih je stvarno dosta njih i njihovih borbi i prava.

  • VLA 10.02.2016.

    Gorance svaka ti cast!!! Pozdrav To linc-U- Fali ha ha ha ha ha!!!

  • VLA 10.02.2016.

    Gorance+++ pozdrav!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare