To je to što me zanima!

Tri opasna komodo zmaja hodaju ulicama u Indoneziji

Gušteri su pobjegli početkom mjeseca, no iz zoološkog su tek sad priznali, nakon što su se uvjerili da ih nitko nije ukrao. Upozoravaju stanovnike da su opasni i brzi
Vidi originalni članak

Tri mlada komodo zmaja pobjegla su početkom mjeseca iz zoološkog vrta u indonezijskom gradu Surabaya, priznao je u utorak glasnogovornik vrta i upozorio da su životinje opasne i brze. Dugi su između 50 cm i metra i stari do godine dana.

Glasnogovornik Agus Supangkat rekao je da radnici zoološkog tvrde da nisu ukrali životinje te se boji da je vjerojatnije da su zmajevi pobjegli, što znači da ulicama lutaju tri opasna, velika guštera. 

U zoološkom živi više od 50 komodo zmajeva, a sad su im u kavezima podrezali grane drveća kako ne bi mogli pobjeći. 

Donedavno se vjerovalo da komodo zmajevi toksičnim bakterijama u slini oslabe ili ubiju plijen, no istraživanje iz 2005. je otkrilo da zapravo u čeljusti imaju žlijezde koje proizvode otrov i mogu paralizirati, uzrokovati grčeve i šok zbog krvarenja. Mogu narasti do tri metra dužine i težiti do 140 kilograma. Žive na nekoliko otoka na istoku Indonezije, prenosi AFP.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • axlica 22.03.2011.

    joj pa dobro da sam naletila na ovaj članak, budem pripazila vani, ko zna, možda su već do nas stigli

  • Haf932 22.03.2011.

    Đavo u selu

  • steven 22.03.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare