To je to što me zanima!

Trogir: U pješčaniku vrtića pronašli otrovnu riđovku?

Komunalni redar utvrdio je da je zemljište uz zid igrališta pogodno za razmnožavanje gmazova te su dali nalog vlasniku zemlje da uredi svoj teren
Vidi originalni članak

Nakon što je prošlog tjedna na igralištu trogirskog vrtića Ribola pronađena zmijica, strah se uvukao među većinu mališana i njihovih roditelja. Djeca su zmiju u pješčaniku igrališta vidjela protekle srijede dok su hvatala gušterice. Obavijestili su tete, kojima to nije bila novost jer su zmije ljeti redovita pojava. Sljedećeg su jutra po ustaljenoj proceduri grabljama pročešljale pješčanik. Uradile su to zbog zmija, ali i stakla, žice i ostalih predmeta koje huligani bacaju na igralište. Vrlo brzo se sa igrališta začula dječja vriska.
- Mališani su potrčali prema meni vičući "Zmija! Zmija!" - kaže predstojnica vrtića Anamarija Bezina. Obavijestila je kućnog majstora koji je dvadesetak centimetara dugu zmijicu ubio štapom. Stavio ju je u teglu i odnio u Veterinarsku stanicu.
- Udarac je zmiji otkinuo glavu, pa veterinar nije mogao sa sigurnošću reći je li u pitanju riđovka ili bjelouška - kaže Anamarija. Predstojnica je o incindentu obavijestila komunalno redarstvo i poduzeće Cian. Cian je naime proteklih godina prskao sumporom koji je trebao otjerati zmije. No ni ta metoda nije bila potpuno uspješna. Anamarija ističe da nisu pokušali zataškati incindent, jer su i djeca i osoblje Ribole obavijestili roditelje o pronalasku zmije u pješčaniku.


ZAPUŠTENO ZEMLJIŠTE POGODNO ZA GMAZOVE
Iz ureda gradonačelnika Damira Rilje kažu da su na teren odmah poslali komunalnog redara. On je utvrdio da je zapušteno zemljište uz zid igrališta pogodno za razmnožavanje gmazova. Potom su dali nalog vlasniku, poljoprivrednoj zadrugi Obnova Trogir, da sanira svoj teren. Pozvali su i Cian koji je okoliš poprskao sumporom. - Još uvijek razmatram da li će biti potrebno dograditi zid prema Obnovinom zemljištu - kažu iz Grada. Napominju da nije bilo zataškavanja, te da veterinar još nije dao pismenu potvrdu da je riječ o otrovnici. Bez obzira na to u potpunosti razumiju i opravdavaju zabrinutost roditelja za svoju djecu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • nevidljiv_ca 16.09.2009.

    Ovom vetreinaru ja se poserem na diplomu bas me zanima na koji nacin je dosao do te diplome?

  • nonana 15.09.2009.

    Zmija osjeti miris djece jer oni mirišu na mlijeko i ona ide za tim mirisom.

  • WebSuperman 15.09.2009.

    e kakve sam ja sve živine našao u wc školjki...užas...ona pirana me još u snovima gricka

Komentiraj...
Vidi sve komentare