To je to što me zanima!

Troje djece umrlo zbog otrova za štakore u školskom ručku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Riža i riba koju su jeli bila je pripravljena u kontejneru u kojem je ranije skladišten otrov za štakore! Da bi tragedija bila veća, obrok je školi donirala peruanska vlada
Vidi originalni članak

Troje djece preminulo je od trovanja hranom u Peruu, a još je 50 djece teško oboljelo, javlja BBC. Otrovali su se u školi u selu Redondo, nekih 750 km od glavnog grada Lime. Ručak je sadržavao pesticide.

Riža i riba koju su jeli bila je pripravljena u kontejneru u kojem je ranije skladišten otrov za štakore! Da bi tragedija bila veća, obrok je donirala peruanska vlada u  programu prehrane djece u siromašnim krajevima zemlje. Djeca su bila u dobi od šest do deset godina, a najmanje troje odraslih također je jelo zatrovanu hranu.

U tijeku je istraga koja bi trebala utvrditi kako je hrana kontaminirana. Ovo nije prvi put da se u Peruu dogodila takva nesreća. 1999. godine preminula su, od trovanja hranom koja je sadržavala pesticide, 24 djeteta.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • emotion 22.09.2011.

    o jadni maleni.. prestrašno! kako su mogli napraviti takav propust.. i to još nakon što im se to već dogodilo. kako se divno ta vlada brine za siromašnu djecu, otruje ih gamad

  • sara100 22.09.2011.

    ajme grozno,jadna dica.Pa jeli moguće da se ovako nešto dogodi, ovakav nemar prema dici.Dabogda im pala ta vražja korumpirana vlada.

  • pdpdpdp 22.09.2011.

    Jeoote, ne mozes vjerovati!

Komentiraj...
Vidi sve komentare