To je to što me zanima!

Troje dvojčeka je rođeno u Zaboku u samo deset dana

U posljednjih deset dana baby boom blizanaca. Sretni roditelji su Mladići iz Kuzminca, Seljani iz Velikog Trgovišća i Pušelji iz Igrišća. Stižu i četvrti
Vidi originalni članak

Oduvijek sam željela imati blizance, rekla nam je Marijana Seljan iz Velikog Trgovišća, koja je prije nekoliko dana rodila dvije curice. U Općoj bolnici Zabok u posljednjih se deset dana rodilo čak troje dvojčeka, a još jedni trebaju se roditi svakog dana. U sva tri slučaja trudnoća nije medicinski potpomognuta nego je riječ o genetici.
- Blizanci u obitelji Seljan nisu novost, baka već ima dvojajčane blizance - kaže Marijana. Njezine kćerkice Patricija i Lorena imaju i dvogodišnjeg brata Lovru, a svi troje rođeni su istog datuma - 9. studenog. Čari roditeljstva prvi puta osjetili su Vesna i Siniša Pušelj iz Igrišća. Na radost cijele obitelji, Marta i Matej rođeni su 1. studenog. Siniša je Marti od velike pomoći.
- Sve nam je još novo. Privikavamo se na to da smo roditelji. Bliznacima smo jako iznenađeni - ističe majka Vesna. Obitelj Pušelj ima blizance u daljnjoj obitelji, ali ovo je prvi slučaj dvojčeka u užoj obitelji.
- Trebamo se još samo dobro uštimati oko oblačenja i hranjenja djece, ali već nam dobro ide - kaže mlada majka. Marija Mladić iz Kuzminca također je rodila dvojajčane blizance. Tin i Ema, rođeni 31. listopada, razveselili su obitelj Mladić. Iako su im to prva djeca, Mladići se izvrsno snalaze. Porođaj je prošao bez problema, a mališani su izvrsno. Prema podacima Matičnog ureda, u bolnici u Zaboku od 2005. rodilo se 38 parova blizanaca, najviše djevojčica. U jesen, u siječnju i svibnju rodi se najviše zagorskih dvojčeka, što potvrđuje i ovaj primjer. Nijednom od blizanca rođendan nije u rujnu.
Opća bolnica Zabok ove godine imala je već osam slučajeva blizanaca. Iako je kod višeplodnih trudnoća obično posrijedi umjetna oplodnja, u Zaboku je riječ o slučajevima kod kojih već postoje blizanci u obitelji ili prirodnim trudnoćama.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Piknik 16.11.2009.

    posli če bit slatki.čestitam

  • user_23463 15.11.2009.

    Daaaa, mali dripci i dripice. Čestitke roditeljima!!! :)

  • Blade 15.11.2009.

    čestitke roditeljima....molim autora da piše na književnom, a ne da moramo pogađati šta su to "dvojčeki" ili ubuduče pravite izdanje za svaku regiju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare