To je to što me zanima!

Troje mrtvih nakon pucnjave na parkiralištu crkve u Iowi

Biden je pozvao Kongres da zabrani jurišno oružje, proširi provjeru prošlosti i provede druge mjere kontrole oružja za rješavanje masovnih pucnjava
Vidi originalni članak

Muškarac je u četvrtak pucao i ubio dvije žene na parkiralištu crkve u državi Iowi, a zatim sebe, objavila je policija, dodajući još troje mrtvih u nizu nedavnih pucnjava koje su potresle Sjedinjene Države.

Pucnjava u Iowi dogodila se ubrzo nakon što je predsjednik Joe Biden održao velik govor o oružanom nasilju nakon masovnih pucnjava u Buffalu u državi New York, Uvaldeu u Teksasu i Tulsi (Oklahoma), proteklih tjedana.

U međuvremenu, u drugoj pucnjavi u četvrtak ranjene su dvije osobe koje su prisustvovale pokopu na groblju u Racineu u Wisconsinu.

Pucnjava u Iowi dogodila se ispred crkve Cornerstone, fundamentalističke kršćanske crkve istočno od grada Amesa, za vrijeme odvijanja crkvenog programa, rekao je Nicholas Lennie, glavni zamjenik ureda šerifa okruga Story.

ZAKON O ORUŽJU Biden pozvao Kongres da zabrani jurišno oružje: Koliko smo pokolja spremni prihvatiti?

Kad su nadležni stigli na mjesto događaja, pronašli su troje mrtvih, rekao je Lennie, dodajući da ne može navesti identitet niti otkriti u kakvoj su vezi možda bili.

"Čini se da je ovo izolirani incident s jednim napadačem", rekao je Lennie.

Nekoliko trenutaka prije, Biden je pozvao Kongres da zabrani jurišno oružje, proširi provjeru prošlosti i provede druge mjere kontrole oružja za rješavanje masovnih pucnjava.

„Dosta, dosta!“, rekao je predsjednik.

U NAJGLEDANIJEM TERMINU Biden će govoriti o problemu oružja i borbi protiv oružanog nasilja nakon niza pucnjava

Sjedinjene Države su proteklih tjedana potresene masovnim pucnjavama u kojima je ubijeno 10 crnačkih stanovnika u sjevernom dijelu New Yorka, 19 djece i dvoje učitelja u Teksasu te dva liječnika, recepcionar i pacijent u Oklahomi.

U drugoj pucnjavi u Racineu u Wisconsinu u četvrtak je ispaljeno više hitaca u skupinu ožalošćenih koji su prisustvovali popodnevnom pogrebu, pri čemu su dvije osobe ranjene, rekla je novinarima policijska zapovjednica Racinea Kristi Wilcox.

Jedna žrtva je zbrinuta u lokalnoj bolnici i puštena, a druga je prebačena u bolnicu u Milwaukeeju, očito zadobivši teže ozljede, rekao je Wilcox. Nijedan osumnjičeni nije priveden.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Ferdo d grejt 05.06.2022.

    Znači, Biden je pozvao kongres da zabrani oružje koje je već zabranjeno. Oće to njega...

  • Antifašistaaa 03.06.2022.

    Tamo svaki dan izbije po nekoliko pucnjava, ne vidim smisla to uopće objavljivati.

  • Dalibor0704 03.06.2022.

    Kako planiraju provjeriti prošlost 18-godišnjaku koji je pobio onoliko klinaca?

Komentiraj...
Vidi sve komentare