To je to što me zanima!

Trojica prijatelja obranila vikendicu od 500 stršljena

Gnijezdo im je bilo na prozoru podruma vikendice u Pustodolu kraj Stubičkih Toplica. Nisu imali izbora pa su trojica prijatelja riješila problem
Vidi originalni članak

Imali smo samo kape s kapuljačama. Oboružali smo se sa šest sprejeva protiv gamadi, novinama, upaljačem i lopatom te krenuli braniti dom, u polušali nam je opisao Hrvoje Prša, koji je u ponedjeljak snimio golemo gnijezdo stršljena. S njim su bili prijatelji Luka Vidović i Matija Vasić.
- Potrošili smo četiri spreja s vanjske strane, a ja još dva iznutra. Zapalio sam novine da ih dim omami, a zatim zapalio i gnijezdo. Opalio sam ga lopatom a ono je palo. Bili su dosta omamljeni i počeli su gmizati van. Tad sam ih dokrajčio - opisao je Prša boj protiv opasnih stršljena.
- Bilo ih je oko 500, a u gnijezdu još oko 1000 ličinki. Ne možete vjerovati kako je to veliko bilo. Samo gnijezdo je veličine kao jedna i pol košarkaška lopta - rekao je Prša. Bilo ih je strah, ali drugačije, dodaje, nisu mogli.
- Mogli smo zvati veterinarsku inspekciju, ali oni to naplaćuju, a i tko zna kad bi došli. Zato smo morali sami obraniti naš dom - navodi u šali Hrvoje Prša.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • MATA21 29.09.2009.

    a jbte jesi točan...samo 500 bilo??

  • 25sat 29.09.2009.

    a gdje je bio svizac ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare