To je to što me zanima!

Trojicu braće oslobodili optužbe za ratne zločine nad Hrvatima: Spasila ih je smrt svjedoka

Presudu, kojom se braću oslobađa optužbi te im se ukida istražni zatvor, donijela je u utorak sutkinja na splitskom Županijskom sudu
Vidi originalni članak

Trojica braće,  63-godišnji Savo RadinovićDmitar Radinović (61) i Đuro Radinović (56) iz Polače, oslobođeni su optužbe za ratni zločin nad Hrvatima. Oni su, prema optužnici ŽDO-a Split, prije 30 godina na području Kijeva i okolnih mjesta počinili ratni zločin nad civilima. U ponedjeljak su ih na splitskom Županijskom sudu oslobodili optužbe te im ukinuli istražni zatvor.

SAGA SE NASTAVLJA Stečaj tvrtke 'kralja sapunica' Romana Majetića: Sud ispituje gdje su nestala dva Mercedesa

Presuda je nepravomoćna.

Optužnica podignuta 2017. godine ih, između ostalog, tereti da su tijekom 1992. i 1993. godine u Kijevu i okolnim mjestima nastanjenim Hrvatima, kao naoružani pripadnici 'Milicije RSK' brutalno zastrašivali Hrvate kako bi ih natjerali da napuste svoje domove. Nakon toga, pokušali su onemogućiti Hrvatima povratak u domove palivši kuće, odvozeći stoku, traktore i razne kućanske uređaje. Jednog su mještanina navodno i pretukli, piše Slobodna Dalmacija.

IVA KVESIĆ 1942.-2023. Nije dočekala da sazna sudbinu muža: Iva ga je tražila više od 30 godina, a sad je preminula

Sudilo im se u odsutnosti, a kada su neki prijedlozi zastupnice optužbe odbijeni kao nevažni, zamjenica ŽDO-a istaknula je da nema dokaza da su braća počinila zločin. Sutkinja je donijela oslobađajuću presudu zbog toga što su svjedoci-žrtve preminuli, a njihova svjedočanstva bila su nedovoljna za daljnji kazneni progon.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • i.hun 28.02.2023.

    Pa tako i počinju suđenja za ratni zločin nad Hrvatima. Samo kada svjedoci pomru. Zašto se ne pročitaju izjave svjedoka na prvim suđenjima, ako su u međuvremenu umrli.

  • Matador_1 27.02.2023.

    Ovo je strašno, kad misliš da ne može gore…

  • lll2 27.02.2023.

    Sad će im hr i odštetu morati isplatiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare