To je to što me zanima!

Trudnica na infuziji: Skoro je izgubila bebu zbog anoreksije

Dječaka je rodila u 30. tjednu trudnoće. Bolest se stalno pogoršavala te je Katy ostala na liječenju sljedećih godinu i pol. Sina Evana viđala je jednom na tjedan
Vidi originalni članak

Zbog anoreksije s kojom se borila 15 godina, Britanka Katy Bassett u trudnoći je težila samo 25 kilograma i sve do prije dvije godine nije bila stanju brinuti za svojeg trogodišnjeg sina Evana, piše The Mirror.

Tijekom trudnoće je bila prisiljena liječiti se u klinici i živjeti na infuzijama kako bi i ona i Evan preživjeli. U 11. tjednu trudnoće se onesvijestila i završila u bolnici sve do uranjenog poroda nakon kojega se bolest počela dodatno pogoršavati. Katy je ostala na liječenju sljedećih godinu i pol. Sina je mogla viđati samo jednom tjedno.

S anoreksijom se počela boriti kada je navršila 12 godina. Već sa 16, liječnici su je upozorili da bi, ako nastavi s dijetama, mogla ostati neplodna. 

- Majka me molila da jedem i odvela me liječniku. Odmah su mi rekli da imam poremećaj u prehrani i smjestili me u bolnicu. U najgorim fazama težila sam jedva 19 kilograma. Govorili su mi da ću živjeti još samo nekoliko dana - ispričala je Katy. 

Uspjela je zadržati normalnu težinu sve do trudnoće kada su se njezini strahovi da će se udebljati počeli vraćati. 

- Trebala sam više jesti, ali sam bila uvjerena da je moja voćna dijeta zdrava za mene i bebu -  rekla je Katy. Danas, tri godine nakon poroda, Katy je zdrava i potpuno se oporavila. 

- Svakog dana gledam u njega i zahvalna sam što je zdrav. Osjećam se krivom što sam zbog svoje dijete stavila njegov život u opasnost. Evan je malo čudo - rekla je Katy. 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • user_140683 03.06.2012.

    Ovo neka pogledaju djevojke koje na sve moguće načine pokušavaju biti što mršavije.

  • Nip09 03.06.2012.

    Tesko mi je povjerovati da osoba koja koristi internet da bi komentirala na 24sata nije u stanju provjeriti o cemu govori prije nego bubne glupost. Anoreksija je izuzetno tezak poremecaj koji cesto dovodi do smrti. Cinjenica da je ova mlada majka uspjela prezivjeti trudnocu, izvuci se i danas vodi normalan zivot je jedna od rijetkih lijepih vijesti ovih dana.

  • ivana231 03.06.2012.

    marketing je zlo.. danasnja nametanja dovode do svega toga

Komentiraj...
Vidi sve komentare